Áhított második

Nem lehet majd unatkozni a női a Bajnokok Ligája középdöntő csoportmérkőzéseinek utolsó fordulójában. Az 1-es jelű kvartettben ugyanis három csapat küzd a második helyért. Azért fontos annak a megszerzése, mert a negyeddöntőben könnyebb ellenfél következhet.

Ám még ne szaladjunk ennyire előre. A hét végén az FTC rangadót játszott a Larvik otthonában. A zöld-fehérek a huszadik percig még tartani tudták a lépést a norvég együttessel, de utána teljesen szétesett a védekezésük, s végül a nyártól Győrbe szerződő világbajnok ­Nora Mörk vezérletével – tíz gólt szerzett – a hazai alakulat 37:31-re nyert. Elek Gábor edző a találkozó után elmondta: „Ennyi gólt nem szabad kapni. Ezért én és a csapat is vállaljuk a felelősséget.”

Az FTC rosszabb gólkülönbsége miatt a zárókör előtt a negyedik helyen áll. Szombaton riválisát, a Baia Mare csapatát fogadja hazai pályán, s mindenképpen győznie kell a második hely megszerzé­séhez, amihez persze az is szükséges, hogy a Larvik idegenben ne nyerjen a Fleury ellen. Tudni kell: a második helyezett együttes a 2. csoport harmadikjával küzd a négy közé jutásért, az első a negyedikkel, a negyedik pedig az elsővel.

S ha már 2. csoport: a Győr már pénteken lejátszotta soros meccsét, hazai pályán 32:26-ra győzött a Sävehof ellen. A szintén zöld-fehér csapat vasárnap Bukarestben fejezi be a csoportküzdelmet. Valószínűleg a második lesz, mert az egymás elleni eredmények alapján a podgoricai együttes áll jobban. A Buducsnoszt otthon játszik a Midtjyllanddal, míg a Szkopje idegenben a Sävehoffal.

Az urak hasonló sorozatában a papírformának megfelelően a veszprémi együttes hazai pályán a vártnál ugyan nehezebben, de 27:25-re nyert a zágrábi gárda ellen, így továbbra is esélyes a csoport megnyerésére. A szegediek az idegenbeli rangadón nem bírtak az esélyesebb címvédő Barcelonával, s a 30:25-ös vereséget követően a hátralévő két fordulóban küzdeniük kell a jó pozícióért.

A férfi BL-ben a csoportelsők a negyeddöntőbe, a 2–6. helyezett csapatok pedig a nyolcaddöntőbe kerülnek. 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.