A határon túl nem látható az olimpia az MTV-n

A téli olimpia közvetítési jogait és sugárzását a jogtulajdonos csak Magyarország területére engedélyezte, ezért a közmédia határon túl is fogható csatornáin nem láthatóak az olimpiai műsorszámok - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája szombaton az MTI-vel.

A közleményben azt írták: az MTVA jogkövető szervezetként már tájékoztatta külföldi műsorterjesztő partnereit, így azok nem továbbítják az olimpiai műsorszámok idején a közvetítés jelét a közmédia határon túl is fogható csatornáira.

A tájékoztatás szerint az azonban az egyes külföldi műsorterjesztők műszaki lehetőségén múlik, hogy ezt milyen módon tudják végrehajtani, például időszakos hozzáférés-korlátozással az olimpiai közvetítések alatt, de előfordulhat a teljes csatorna átmeneti szüneteltetése is az olimpia ideje alatt.

Hasonló okok miatt nem érhető el az egyidejű, interneten keresztül sugárzott adás sem külföldről - közölte az MTVA. A magyarországi nézőket ezek a korlátozások nem érintik.

Az MTVA január 30-án közölte, hogy a közmédia tévécsatornái csaknem 150 órában közvetítenek a szocsi XXII. téli olimpiai játékokról, de  az MTI és a Kossuth Rádió is kiemelten foglalkozik az oroszországi világeseménnyel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.