A farkasok söpörtek, a hurrikánosok vonyítottak

Nem sikerült a trónfosztási kísérlet, ismét a Budapest Wolves az amerikai futball magyar bajnoka. A „farkasok” a döntőben visszavágtak a Budapest Hurricanes csapatának a nemrégiben elszenvedett vereségért.

A BKV Előre stadionjában, több ezer néző előtt rendezték meg a VII. Hungarian Bowlt. A sportág hazai történetében még egyetlen mérkőzést sem előzött meg ilyen felfokozott várakozás – harangozta be a meccset Faragó Richard riporter.

A hétfő délutáni „szuperdöntő” egyik résztvevője a magyarországi amerikai futball koronázott királya volt: az a Budapest Wolves, amely magyar csapattól eddig csupán egyetlen alkalommal kapott ki. Más kérdés, hogy ezt a vereséget a közelmúltban éppen a döntő másik szereplője, a Budapest Hurricanes együttese mérte a „farkasokra”.

Pár hete a Wolves legyőzésével az első feladatot a „hurrikánok” végrehajtották, de az irányító poszton játszó Bencsics Márk tisztában volt azzal, hogy a neheze még csak most következik. „Tudom, hogy képesek vagyunk megvalósítani álmainkat”, azaz megnyerni a bajnokságot – nyilatkozta csapata honlapján.

A „farkasok” portálján William Goldenberg edző így vezette fel a meccset: „Miközben elszomorít, hogy véget ért a győzelmi sorozatunk, már alig várom, hogy egy újba kezdjünk. A vereségre magára van egy nagyon jó amerikai kifejezés: az igazi szezon most kezdődik.”

Neki lett igaza. A Wolves a bajnokság magabiztos megnyerésével bizonyította, hogy a néhány héttel ezelőtti botlás ellenére továbbra is a legjobb amerikaifutball-csapat Magyarországon.

Az eredmény: Budapest Hurricanes – Budapest Wolves 21-65

Amerikai formában
Amerikai formában
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.