A világsajtó is felfigyelt a magyar kapitány mestermunkájára

Bernd Storck, a remeklő magyar válogatott német szakvezetője nem csupán a hazai futballszurkolók körében vált az immár kultikus alakká, de nem győzi begyűjteni a rangosabbnál rangosabb elismeréseket külföldön sem. A csoportmeccsek zárultával az F csoport élén végző csapat szövetségi kapitányát előbb a neves francia szaklap, a L'Equipé választotta meg az eddig látottak alapján a második legjobb kapitánynak. Az újság osztályozása alapján a legkiválóbb a Horvátországgal csoportelső, együttesével a címvédő spanyolokat is legyőző Ante Cacic lett 6,67-es átlaggal, mögötte lett a második Storck és a szlovák Jan Kozak holtversenyben, egyaránt 6,33-as értékkel.

A labda Szalainál, Alaba csupán csodálkozni képes
A labda Szalainál, Alaba csupán csodálkozni képes
Hegedüs Gábor

Aztán pedig újabb VIP-társaságba került Storck kapitány: a Squawka.com internetes oldal megválasztotta a csoportkör öt legjobb edzői húzását, és ezen a listán is helyet kapott. A szakmai honlap elismerését elsősorban az váltotta ki, ahogyan a magyar válogatott megoldotta David Alaba semlegesítését az Ausztria elleni első meccsen. A Bayern Münchenben többnyire védőt játszó, ám az osztrák válogatottban a középpálya „gyomrában", afféle mélységi irányítóként szereplő 24 éves labdarúgó ugyan az első percben kapufát lőtt, de utána szóhoz sem tudott jutni, pedig az ő feladata lett volna, hogy fazont szabjon a „sógorok" játékának

„A Bayern labdarúgója a meccs egészét tekintve keveset volt játékban, ha mégis eljutott hozzá a labda, akkor rendszerint nagy nyomás alatt, rövid időn belül kellett jó döntést hoznia, mivel a magyar játékosok egyből letámadták" – fogalmaz a honlap szakírója. (Marcel Koller osztrák szakvezető is lépett a meccs után, és a másik két találkozón már még feljebb tolta Alabát, lénye­gé­ben irányítói szerepkörbe, más kérdés, hogy ez sem segített csapatán.)

A honlap egyébként Antonio ­Conte olasz kapitány Belgium elleni stratégiáját, Chris Coleman walesi tréner Szlovákia elleni második félidei taktikáját, a portugálok gyors támadá­sait lefékező védekezésért az izlandi kapitánykettős (Lars Lagerbäck és Heimir Hallgrímsson) tevékenységét, valamint a Törökország ellen domináló spanyol támadójátékot felépítő Vicente Del Bosque „alkotását" választotta még be az edzői mestermunkák közé.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.