A Vasas marad az NB I-ben, a Puskás Akadémia kiesett

Hiába győzte le a labdarúgó NB I utolsó, 33. fordulójában a Puskás Akadémia hazai pályán 2–1-re a Budapest Honvédot, búcsúzik az első osztálytól, miután Dunaújvárosban a Vasas 2–0-s győzelmet aratott az MTK felett.

A felcsútiaknak mindenképpen győzniük kellett – korábban ez még soha nem sikerült nekik a kispestiekkel szemben –, és közben drukkolniuk, hogy a Vasas ne nyerjen Dunaújvárosban az MTK ellen.

Az első félidőben egyértelműen a hazaiak támadójátéka dominált, a kispestiek visszaálltak saját térfelükre, és leginkább a védekezésre összpontosítottak. A Puskás Akadémia több helyzetet kihagyott, Bacelic-Grgic találatának és Tar Zsolt szöglet utáni bombagóljának köszönhetően mégis megnyugtató előnnyel mehetett a pihenőre.A fordulás után változott a játék képe, a Honvéd sokkal több támadást vezetett, mint az első felvonásban, és a 91. percben sikerült is szépítenie.

Bár a Puskás Akadémia győzött, mégis búcsúzott az élvonaltól, mert a Vasas 2-0-ra nyert Dunaújvárosban az MTK ellen. Ez utóbbi meccsen mindkét együttesnek roppant fontos volt a találkozó, amelyet végül Dunaújvárosban rendeztek meg az MTK stadionjának átépítése miatt. Az MTK-nak még volt matematikai esélye, hogy odaérjen a második vagy a harmadik helyre, illetve nemzetközi kupaindulásra jogosító helyen zárjon, míg a Vasas a kiesés elkerülésért hajtott. A mérkőzés egy nagy Vasas-helyzettel indult, ám Debreceni fejesét Vass a gólvonalról vágta ki. Felébredt az MTK is, és Gera szabadrúgás után a kapufát találta el. Amikor kiderült, hogy a Puskás Akadémia vezetést szerzett – sőt, kétgólos előnyre tett szert a Honvéd ellen –, a Vasasnak egycsapásra fontos lett volna a gólszerzés. A szünetig inkább az MTK veszélyeztetett, ám gól nem született.

A fordulást követően lesgólig és egy nagy helyzetig jutott az MTK, majd a 66. percben megszerezte a vezetést a rivális. Vida 35 méterről leadott szabadrúgásánál Hegedüs beívelésre számított, rosszul mozdult a labdára, amely végül a kapuba került. Ezzel a piros-kékek bennmaradásra álltak. 

Nagyobb sebességre kapcsolt az MTK, Hermánynak kellett védenie. A Vasasnak is volt helyzete, ám les miatt Vad II nem adta meg a találatot. A hajrában Pavlov cselezgetett a büntetőterületen belül, majd látványos lövéssel a jobb felső sarokba lőtt. Ezzel eldőlt, hogy a piros-kékek bent maradnak az élvonalban, és a Puskás Akadémia esik ki a Békéscsaba mellett.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.