A saját érmét küldte el egy kisfiú a legyőzött ír bokszolónak

Az ötéves Finn McManus megkérte kilencéves nővérét, írja meg Michael Conlannek, hogy szerinte megérdemelte volna az aranyat Rióban, így ő elküldi neki a sajátját.

„Azt szeretném, ha tiéd lenne az iskolai érmem, mert te egy győztes vagy” - olvasható a gyerekes betűkkel írt levélben, amelyet Finn nővére, Lily vetett papírra. A kisfiú valóban elküldte a levél mellé az aranyérmét.

 

 

A 24 éves belfasti bokszoló, Michael Conlan az orosz Vladimir Nikitin ellen vesztette el a mérkőzést, egyúttal a reményt, hogy az ír bokszolók érmet szerezzenek Rióban. A bírók egyhangúan az oroszt hirdették ki győztesnek, amire Conlonnal együtt fél Írország csalást kiáltott.

Finn édesanyja, Meadhbh McManus lefényképezte a gyerek levelét és az ajándékot elküldte a sportolónak Facebookon. A kisfiú a megkérdezte tőle, odaadhatja-e a medálját Conlannak.

„Láttam a riói meccsedet és szerintem neked kellett volna nyerned, mert te vagy a legjobb bokszoló a világon" - írta a sportolónak. A kisfiú egy hete ünnepelte az ötödik születésnapját, amire természetesen bokszfelszerelést kért ajándékba.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.