A Mercedes szárnyakat ad

Egycsapatos világbajnokságnak tetszik eddig a Forma–1 idei évada: a Mercedes – 1955 óta először – kettős győzelmet aratott a versenysorozatban, miután a Malajziai Nagydíjat a Lewis Hamilton, Nico Rosberg kettős uralta.
Az új szezonban csak a Mercedes mögötti helyek kiadóak
Az új szezonban csak a Mercedes mögötti helyek kiadóak
Edgar Su / Reuters

A rajtrács első helyéről induló brit pilóta kilőtt a startnál, s fölöttébb könnyedén nyerte meg a vetélkedőt. Rosbergnek csöppet több problémája volt, mert a második helyre hajtott Sebastian Vettel is, ám a címvédő nem tudott mit kezdeni kollégájával. Az viszont vigasztalhatja, hogy dobogós helye nem forgott veszélyben.

Ez különösen fájdalmas lehet a Ferrarinak, amely egyelőre nem versenyképes a Mercedes és a Red Bull autóival. Fernando Alonsót ezúttal negyedikként intették le, Kimi Räikkönen viszont sokkal rosszabbul járt, mivel a rajtnál defektetet kapott, s csupán tizenkettedikként futott be.

A különc finn aligha önfeledten távozik Malajziából, ám annál boldogabban ülhet repülőre Kevin Magnussen és Danyiil Kvjat: a két újonc újra pontot szerzett, azaz a páros mérlege kettőből kettő. Éppen úgy, ahogy a győzelmek tekintetében a Mercedesnek.
Az eddig látottak alapján egyáltalán nem okozna meglepetést, ha egy hét múlva háromból háromra módosulna a statisztika.

A Malajziai Nagydíj végeredménye: 1. Lewis Hamilton (brit, Mercedes), 2. Rosberg (német, Mercedes),    3. Vettel (német, Red Bull), 4. Alonso (spanyol, Ferrari), 5. Hülkenberg (német, Force India), 6. Button (brit, McLaren), 7. Massa (brazil, Williams), 8. Bottas (finn, Williams), 9. Magnussen (dán, McLaren), 10. Kvjat (orosz, Toro Rosso).

A vb-pontverseny állása, pilóták: 1. Rosberg 43, 2. Hamilton 25, 3. Alonso 24, 4. Button 23,  5.  Magnussen 20, 6. Hülkenberg 18.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.