A luxemburgi "trekelők"

A kerékpársportot figyelemmel kísérők tudják, hogy a neves amerikai gyár, a TREK profi csapata – különböző nevek alatt – éveken keresztül Luxemburghoz kötődött. 2014-től a wisconsini üzem vette át a csapatot „TREK FACTORY RACING” név alatt.

A különleges sporteredményekkel nem dicsekedő kis ország két keréken azonban világhírű. Több Tour de France győzelem a múltban, valamint olyan híres kerékpárosok, mint például Kim Kirchen (néhány éve egészségügyi okok miatt kényszerült abbahagyni), Ben Gastauer, (az Ag2r-La Mondiale-nál versenyez), míg a TREK négy hivatásos luxemburgi versenyzővel büszkélkedhet, köztük talán a legjobban ismert Schleck testvérekkel.

Laurent Didier, Bob Jungels, Andy és Frank Schleck
Laurent Didier, Bob Jungels, Frank és Andy Schleck- Kép: Földes György

Fränk és Andy Schleck, valamint Laurent Didier és Bob Jungels vasárnap örömmel fogadtak el meghívást egy nem mindennapi eseményre. A testvérpár és Bob egyenesen a Liège-Bastogne-Liège versenyről érkeztek a mindössze 800 lakosú Ingeldorfba, ahol a környék kétségtelenül legnagyobb, és top biciklikben pedig a kontinens egyik legnagyobb boltja található. Az Asport számos üzletet üzemeltet, az „Asport cycling” néhány éve árul kerékpárokat, és 2011-ben elnyerte az év TREK dílere címet.

A négy luxemburgi sportcsillag jelenlétében adták át a felújított TREK részleget, ahol a több száz fős meghívott vendég a legújabb modelleket is megcsodálhatta. Az ünnepélyes megnyitót követően kicsik és nagyok álltak sorba aláírásért, amelyet trikóra és poszterre egyaránt lelkesen osztogattak a vendégek.

Arcukon nem látszott a fáradtság, és az sem, hogy Fränk pár órával korábban „csak” 19. lett, Andy pedig a múlt heti Amstel-Goldon elszenvedett bukását követően térdsérülés miatt volt kénytelen feladni a rangos belga körversenyt.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.