A La Manche lovagjai

„Jobb teljesítményt kell nyújtanunk Párizsban, mint legutóbb a Crystal Palace vendégeként” – mondta José Mourinho, a Chelsea portugál edzője a PSG elleni negyeddöntő előtt. Ezzel persze nem mondott semmit, mert „kristálypalotás” produkcióval (0-1) nincs esély a Parc des Princes-ben. Ezért aztán a feltűnéstől nem feltétlenül idegenkedő tréner mással igyekezett felhívni magára a figyelmet.

Kijelentette: „Ha Hazardért és Oscarért a PSG felajánlana legalább háromszázmillió fontot, elgondolkodnánk az üzleten.” Erről a bizniszről egyelőre nincs szó, arról már inkább, hogy a nyáron Eto’o, Fernando Torres és David Luiz is elhagyhatja az arisztokratikus kékeket, és a „Különleges” szeretné megszerezni az Atletico Madrid brazil-spanyol csatárcsillagát, Diego Costát.

Ez még odébb van, az már viszont próba a jövőre, hogy Eto’o ma nem játszik. Mourinho egyúttal szívesen viszontlátná a múltat, mert londoni edzőként Párizsban dirigált először nemzetközi kupamérkőzésen, és a Bajnokok Ligája-csoportmeccsen a Chelsea 3-0-ra legyőzte a PSG-t. Az újabb mesterdarab létrehozását nem kis mértékben hátráltatja, hogy a diadalmas premier óta tíz év telt el, és a Saint-Germain jobb, mint korábban bármikor.

Még Mourinho is elismerte, hogy „nem egy poszton a világ legjobbjainak egyike – ha nem a legjobbja – játszik az ellenfél együttesében”, ráadásul a PSG csapatként is kiválóan funkcionál, hiszen tizenhárom pontos előnnyel vezet a lassanként a németre hasonlító francia bajnokságban, és legutóbbi kilenc tétmérkőzését egyaránt győzelemmel zárta. A Ligue 1-ben a gólkülönbsége 71-18, a BL-ben (nyolc találkozó után) 22-6. Arról nem beszélve, hogy odahaza sorozatban huszonnyolc európai kupameccset vívott anélkül, hogy egyetlen vereséget szenvedett volna.

A klasszisokban nem szűkölködő francia klub két főalakja az ellenállhatatlan Ibrahimovic, aki jobban futballozik, mint valaha – pedig azelőtt is ragyogóan játszott –, valamint a járomcsonttörése miatt valószínűleg maszkban pályára lépő Thiago Silva. A középhátvéd nyilván álarcban is felis meri majd válogatott társait, David Luizt, Ramirest, Oscart, Williant, aki – Marquinhosszal, Alexszel, Maxwelllel és LucasMourával együtt – a „brazil találkozó” résztvevője lesz.

A fiúk május végén Brazíliában is szeret nének randevúzni, de – ahogyan a dolgok állnak – Alex egyáltalán nem, Lucas Moura legfeljebb titokban, Marquinhos és Maxwell kismértékben, míg a másik öt valóban joggal reménykedhet a vb-re érvényes válogatottmeghívóban.

Ám ma nem ez a tét, és nyomás e nélkül is lesz a feleken szépen. Igaz, Mourinho azt hangoztatja: „Nagy meccs, szép stadion, topkategóriás vetélytársak... Mi az akadálya, hogy jól érezzük magunkat?”

Talán egy PSG-győzelem ici-picit belezavarna az idilli képbe...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.