A Chelsea keresztbe tett az Arsenalnak

Vitathatatlanul a vasárnap délutáni Arsenal–Chelsea londoni rangadót kísérte a legnagyobb érdeklődés a Premier Liga 23. fordulójában. A házigazdák 2004 óta először esélyesek a bajnoki címre, míg a 13. helyezett címvédőnek már nemhogy a Bajnokok Ligája-, de még az Európa Liga-részvételre jogosító szezonzárásra sincs esélye.

Arsene Wenger különös elégtételt érezhet, hiszen José Mourinho, a kékek december közepén kiakolbólított trénere az évad elején „a kudarc specialistájának" nevezte őt.

A találkozó már a 17. percben végzetes fordulatot vett: a Diego Costát feltartóztató Mertesackert kiállította Clattenburg játékvezető. A kommentátorok vitatták az ítéletet, Wenger pedig – sokak nemtetszésére – a középhátvéd Gabriel Paulistára cserélte le a támadó Giroud-t. Guus Hiddink edző Chelsea-je perceken belül kihasználta az „ágyúsok" létszámhátrányát: Ivanovics beíveléséből Diego Costa lőtt a bal sarokba (0-1).

Diego Costa (szemben, Cech kapussal a földön) döntött
Reuters

A szombat sem nélkülözte az izgalmakat, sőt valóságos thriller tanúja volt mindenki, aki ebéd helyett a Norwich–Liverpool találkozót ­(4-5) nézte. Az évad leginkább lebilincselő mérkőzése az angol bajnokság legjellegzetesebb vonásait tükrözte: szórakoztató, küzdelmes és kiszámíthatatlan volt, egyben kiáltó védelmi gyengeségekre irányította rá a figyelmet. A vendéglátók a második félidő elejére 3-1-es vezetéshez jutottak, majd a látogatók az 55. és 75. perc között 4-3-ra fordítottak.

Amikor Bassong a 92. percben egyenlített, úgy tűnt, döntetlen lesz, de Lallana másképp gondolta, és a 95. percben tizenöt méterről bevágta a nem sokkal az előtt beküldött Caulker labdáját. Klopp liverpooli edző a szokásosnál is hevesebb ünneplés során még a szemüvegét is eltörte...

Újabb ízelítőt kapott viszont a manchesteri szurkolók indokolt haragjából Louis van Gaal. A holland tréner Unitedje – Austin 85. percben szerzett góljával – 1-0-ás vereséget szenvedett odahaza a Southamptontól. Az MU immár tízpontnyira van a listavezetőtől, a futballstatisztikusok szerint „az eddigi legrosszabb Manchester United-edzőt" pedig kifütyülték, sőt durván szidalmazták az „álmok színházába" méregdrága bérleteket váltó drukkerek. Van Gaal beismerte: félti az állását...

A további események közül figyelmet érdemel, hogy Agüero kétszer is kiegyenlített az Upton Parkban a West Ham ellen. A 2-2-vel él még a Manchester City reménye a bajnoki cím visszaszerzésére. Hátrányból 3-1-re győzött a Tottenham a Crystal Palace ellen, ráadásul az új sztár, Dele Alli olyan bravúros góllal növelte hírnevét, amit e sorok írásakor már közel kétszázezren néztek meg a YouTube-on. Hét meddő mérkőzés után ismét megtalálta góllövő cipőjét James Vardy, akinek a hozzájárulásával 3-0-ra nyert a Leicester a vendég Stoke ellen, és – óriási meglepetésre – három pont előnnyel vezeti a tabellát.

Az élmezőny: 1. Leicester City 47 pont, 2. Manchester City 44, 3. Arsenal 44.

Ez volt még

A német Bundesliga 18. fordulójában: Hamburg–Bayern München 1-2, Hertha–Augsburg 0-0, Mönchengladbach–Dortmund 1-3, Frankfurt–Wolfsburg 3-2, Schalke–Bremen 1-3. Az élmezőny: 1. Bayern München 49 pont, 2. Dortmund 41, 3. Hertha 33. Az olasz Serie A 21. fordulójában: Fiorentina–Torino 2-0, Interna­zionale–Carpi 1-1, Sampdoria–Napoli 2-4. A Juventus–AS Roma rangadó lapzárta után ért véget. Az élmezőny: 1. Napoli 47, 2. Juventus 42 (20 mérkőzés), 3. Fiorentina 41. A spanyol bajnokság 21. for­dulójában: Malaga–Barcelona 1-2, Atletico Madrid–Sevilla 0-0, Real Betis-Real Madrid 1-1. Az élmezőny: 1. Barcelona 48 (20 mérkőzés), 2. Atletico 48, 3. Real Madrid 44.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.