A belga szövetségi kapitány már Király Gábort ugratja

Ő még él? – viccelődött a 47 éves Marc Wilmots a ma esti meccs előtt, amelynek a tétje, hogy Magyarország ma este bejut-e a legjobb nyolc közé a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon.

Bár a FIFA ranglistáján jelenleg második Belgium szövetségi kapitánya némi joggal ugratta a magyar kapust, a fenti kiszóláson kívül megkérdőjelezhetetlen tisztelettel beszélt Királyról: „Rendkívüli, felülmúlhatatlan profi, aki a játék minden percét élvezi. Az, hogy itt lehet az Európa-bajnokságon, csak a ráadás. Szórakoztató volt látni, még mondtam is magamban: »Ő még él?« Talán lőttem neki gólt a Bundesligában, már nem emlékszem” – méltatta mosolyogva Wilmots a magyar kapust a L’Equipe-nek adott nyilatkozatában.

Király edzés közben Montauroux-ban. Minden percét élvezi
Király edzés közben Montauroux-ban. Minden percét élvezi
Hegedüs Gábor / Népszabadság

Azt már francia lap derítette ki, hogy Wilmots jól emlékszik, az 1997-1998-as szezonban, amikor ő a Schalke 04, Király pedig a Hertha BSC játékosa volt, a két bajnoki meccsükön egy-egy gólt rúgott a magyar válogatott hálóőrének. Mind a két meccset a Schalke 04 nyerte, az egyiket 1-0-ra, a másikat 4-1-re.

Király egyébként a legidősebb futballista az Európa-bajnokságok történetében. Amikor a csoportkör első meccsén pályára lépett Ausztria ellen, 40 éves és 75 napos volt. A német legendát, Lothar Matthäust fosztotta meg a rekordtól.

Király amúgy méltóképpen ünnepelte meg a rekordot. Az osztrákok ellen nem kapott gólt, a magyarok 2-0-ra győztek.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.