A BBC a magyar válogatott kapcsán az Eb-győzelmet pedzegeti

"Egyre négyszázat fizet, ha Magyarország megnyeri az Eb-t. Vajon húznak egy Leicestert?" - emlékeztet a magyar futballválogatott tegnapi Eb-sikere kapcsán a kezdetben esélytelennek tartott Leicester City Premier League-beli győzelmére a brit közszolgálati BBC.

A nemzetközi sportsajtó szerint a magyar labdarúgó-válogatott komoly meglepetést okozott azzal, hogy a franciaországi Európa-bajnokság csoportkörének nyitányán 2-0-ra legyőzte az osztrák csapatot.

UEFA.com

"Magyarország sokkolta Ausztriát" - olvasható az Európai Labdarúgó Szövetség honlapjának napi összefoglalójában, amely Szalai Ádám góljának videójával kezdi tudósítását. Az alcímben az UEFA kiemeli, Magyarország 1964-ben nyert utoljára mérkőzést a kontinensviadalon.

Németország

Kicker

"A Bundesliga triója teljesítette a magyarok álmát" - A mértékadó német sportnapilap szerint a találkozó legjobbjának választott Kleinheisler László (Werder Bremen) mellett a két gólszerző, Szalai Ádám (Hannover), és Stieber Zoltán (1. FC Nürnberg) számított a siker fő letéteményesének. A lap kiemeli a német Bernd Storck szövetségi kapitány munkáját, illetve a hosszú évekig a Bundesligában légióskodó Király Gábort, aki 40 évével Lothar Matthäust megelőzve a legidősebb Eb-n szereplő futballistává lépett elő.

Deutsche Welle

"Magyarország sokkolta Ausztriát" - A cikkben kiemelik, hogy a második félidő volt a döntő, akkor megjött a magyarok önbizalma, ez eredményezte a gólokat és a teljesen megérdemelt győzelmet.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

"Két Bundesliga-játékos vezette győzelemre Magyarországot. Szalainak és Stiebernek nehéz napjai voltak a német élvonalban, nem úgy az Európa-bajnokságon" - fogalmaz a lap.

Spanyolország

Marca

"Magyarország visszatért a nagyok közé" A spanyol cikk szerint ugyan az osztrákok Alaba révén alig fél perc elteltével megszerezhették volna a vezetést, ezt követően kiábrándító teljesítményt nyújtottak. A 44 év után az Eb-n szereplő magyarok pedig teljesen megérdemelt győzelmet arattak. "Magyarország a főbejáraton tért vissza az európai futballba" - írják.

Mundo Deportivo

"Nagyszerű focival lepte meg a magyar válogatott az osztrákokat. Magyarország eddig az Eb kellemes meglepetése, pozitív csalódása" - írják.

Olaszország

Corriere dello Sport

"Ausztria-Magyarország 0-2, Szalai-Stieber kiütötte Alabáékat" - Az olasz sportnapilap szerint a magyarok rendkívül bátor futballal győzték le az osztrák csapatot, amely a selejtezősorozatot többek között a svédek és az oroszok előtt veretlenül nyerte meg. A cikk szerzője Kleinheisler László lendületes játékát emelte ki, illetve - a gólszerző Szalai Ádám és Stieber Zoltán mellett - a kapus Király Gábort. Hozzáteszik, a magyarok ezzel a sikerrel karnyújtásnyira kerültek az álmuktól, azaz a továbbjutástól.

Franciaország

L'Équipe

"Magyarország meglepte Ausztriát" - A franciák szerint az első félidőben inkább az osztrákok irányították az összecsapást, de a fordulást követően már a magyarok akarata érvényesült. Úgy fogalmaznak: mindenki lehengerlő támadójátékot várt a selejtezőben kilenc győzelmet aratott, veretlen Ausztriától, de David Alabáék elhasaltak az erős magyar válogatottal szemben.

Le Parisien

"Az álmok elérhetőek, egy szombati, Izland elleni győzelem Marseille-ben továbbjutást érhet a magyaroknak."

Le Figaro

"Az Eb első meglepetése" - A napilap leszögezi, hogy előzőleg az osztrák válogatott volt a találkozó abszolút esélyese - sőt az Európa-bajnokság meglepetéscsapataként említették -, a magyarok viszont tökéletesen indították az Eb-t.

Anglia

Daily Mail

"Magyarország őrületben, miután Szalai és Stieber góljával legyőzték a szomszédos Ausztriát."

BBC

"Vajon húznak egy Leicestert?" - A brit közszolgálati médium is meglepetésként értékeli a magyar sikert. Kiemelik, hogy az elején teljesen máshogy is alakulhatott volna a találkozó, és érdekes párhuzamot állítanak fel az angol Premier League-t nagy meglepetésre bajnok Leicester City-vel. "Egyre négyszázat fizet, ha Magyarország megnyeri az Eb-t. Vajon húznak egy Leicestert?" - írják. Hozzáteszik: a West Bromwich Albion korábbi játékosa, a 37 éves Gera Zoltán nagy befolyással bírt a játékra, neki volt a legtöbb szerelése a mezőnyben.

Eurosport.com

"Keveset vártak a magyaroktól, de tökéletesen játszottak és felborították a papírformát" - Összefoglalójukban arról írnak, hogy Ausztria ismét a torna negatív meglepetése lehet, és hangsúlyozzák, hogy Alaba vagy Arnautovic helyett a kivételesen játszó Kleinheisler számított a meccs kulcsemberének.

Telegraph

"Szalai Ádám és Stieber Zoltán második félidei góljával Magyarország ledöbbentette a magasan rangsorolt osztrákokat."

Guardian

"Szalai visszatért a gólszerzéshez. Most fordult meg a szerencséje annak az embernek, aki a sikeres pótselejtező után vagy 200 embert hívott meg pálinkára."

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.