A Debrecen megúszta buta hibáját, de fizethet

Az Európai Labdarúgó Szövetség tizenötezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta a Debrecent Máté Péternek a Liteksz Lovecs elleni jogosulatlan szereplése miatt, így a magyar bajnoki címvédő ott lehet a sorozat főtábláján.

Az első mérkőzésen a DVSC 2-0-ra nyert, a múlt csütörtöki bulgáriai visszavágón pedig 2-1-re győzött. Máté e találkozó utolsó pillanataiban lépett pályára.

A bolgárok óvtak, ezt azonban most az UEFA illetékesei elutasították; a Liteksz három napon belül fellebbezhet a döntés ellen. A Debrecennek az adminisztrációs hiányosságok miatt nagyjából 4,3 millió forintnak megfe3lelő összeget kell befizetnie.

"Hiába zárt ki bennünket a magyar sportsajtó egy része az Európa Ligából, az UEFA döntése értelmében mégis részt vehetünk ebben az elit sorozatban - nyilatkozta az MTI-nek Szima Gábor, a DVSC tulajdonosa. - Rendkívül szomorúnak tartom, hogy egyes újságírók - azzal a hatalommal, amit a média a kezükbe ad - rendszeresen visszaélnek, és megalapozatlan, rosszindulatú hírekkel próbálnak zavart kelteni a Debrecen kapcsán. A kizárás mint büntetés eleve nem kerülhetett szóba, erről a magyar sajtó azon része, mely kizárt bennünket, meggyőződhetett volna még pénteken, ha alaposabban tájékozódik."

Csöndesen hozzátesszük: a DVSC vezetősége – amelynek amatörizmusáról a tulajdonos nem tett említést - a múlt héten még hallgatag volt...

A magyar csapat programja az Európa Liga csoportkörében:

1. forduló: Debrecen-Metaliszt Harkov, szeptember 16., 21:05.

2. forduló: Sampdoria-Debrecen, szeptember 30., 19.

3. forduló: Debrecen-Eindhoven, október 21., 19.

4. forduló: Eindhoven-Debrecen, november 4., 21:05.

5. forduló: Metaliszt Harkov-Debrecen, december 1., 19.

6. forduló: Debrecen-Sampdoria, december 16., 21:05.

 

Fehérben a debreceni Kabát és Coulibaly. Nyíregyházán kettő volt a Liteksz Lovecs ellen
Fehérben a debreceni Kabát és Coulibaly. Nyíregyházán kettő volt a Liteksz Lovecs ellen
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.