Nyitva a páholy

A Larvik csapata megtette azt a szívességet a Győrnek, hogy a BL-címvédő a saját kezébe vehesse a sorsát: a norvégok 22:17-re kikaptak a vendég Buducsnoszt Podgoricától, így a kisalföldi együttes szombat este annak tudatában léphetett pályára Ljubljanában, hogy ha nyer a Krim ellen, máris a májusi, budapesti Final Four résztvevőjének tekintheti magát.

Nos, Ambros Martin szakvezető garnitúrája közepes színvonalú produkcióval is teljesítette feladatát: a hazai pályán három góllal felülmúlt ellenfelet Szlovéniában kétgólos különbséggel intézte el (24:22). A komoly anyagi gondokkal küszködő – így a jövőben az európai élkubok társaságából alighanem kiiratkozó – vendéglátó mindvégig jól tartotta magát a mérkőzésen, s a sok hibával játszó győriek a 14:14-es állásnál kezdődő második félidőben sem tudtak megnyugtató előnyt szerezni riválisukkal szemben.

Sőt: újabb nyolc perc múltán már a Krim együttese vezetett (17:16), s amennyiben ebben a szakaszban nem javult volna jelentősen a magyar bajnok védőmunkája, most aligha ünnepelhetnénk a négy közé kerülést a legrangosabb kontinentális klubtornán. De a bekksor „összeállt”, s bő háromnegyed órányi játék után a megszokottnál jóval izgatottabb Martin is lehiggadhatott (21:18 „ide”.)

A vesszőfutásnak azonban még nem volt vége, mert a Ljubljana újra feltápászkodott a földről (21:21), de aztán – bár a hajrában ritkán tapasztalható gól ínség közepette teltek a percek – csakcsak sikerült kiharcolni a Final Fourba jutást jelentő győzelmet. A BL-csoport állása a negyedik forduló után: 1. Győr 7 pont, 2. Podgorica 6, 3. Ljubljana 2, 4. Larvik 1. Női EHF Kupa-negyeddöntő, első mérkőzés: U Jolidon Cluj (román)–Fehérvár 21:28.

„Egyenlített” a Veszprém

Az ősszel Szegeden elszenvedett egygólos vereség után visszavágott legnagyobb hazai riválisának a Veszprém csapata a férfi kézilabda-bajnokságban. A címvédő – noha a szünetben még a csongrádiak vezettek 13:12-re – 25:22-re nyert hazai pályán, így a vesztett pontokat tekintve beérte riválisát, s az egymás elleni jobb gólkülönbségének köszönhetően minden valószínűség szerint az élen zárja az alapszakaszt. Az ötezer néző előtt vívott szombati mérkőzés legeredményesebb játékosa a hat gólt szerző Nagy László, illetve a négyszer betaláló svéd Jonas Källman volt.

Amorim, a Győr brazil világbajnoka a ljubljanai harapófogóban
Amorim, a Győr brazil világbajnoka a ljubljanai harapófogóban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.