Korántsem ötórai tea

„Háború győztes nélkül” – írta a spanyol labdarúgó-bajnokság vasárnap délutáni rangadójáról a Marca, és a sportlapnak mélyen igaza volt az öt órától rendezett Atletico Madrid–Real Madrid találkozó minősítésében.

A nemegyszer brutális csata úgy kezdődött, hogy Diego Costa büntetlenül „beleszállt” Diego Lopez kapusba, s ez a nyitány jelezte, hogy a Vicente Calderon stadionban sem kegyelem, sem megfelelő bíráskodás nem lesz majd. Carlos Delgado Ferreiro kvalitásait messze meghaladta a derbi dirigálása, még akkor is, ha a játékvezető jól döntött akkor, amikor – az Atletico labdarúgóinak heves tiltakozása ellenére – meg adta Benzema amilyen közelről, olyan hamar szerzett vezető gólját (3. perc: 0-1).

Annál rosszabb ítéletet hozott az időnként egyenesen követhetetlen sporttárs a tizenegyedik percben, Sergio Ramos ugyanis nyilvánvalóan elbuktatta Diego Costát, ám a szembetűnő szabálytalanságot nem követte tizenegyes. A hangulat már ekkor olyan feszült volt, akár a bikaviadalokon, és a szüntelen test test elleni küzdelemben a „királyi gárda” hiába vezetett, nem tudott kibontakozni.

Az első fél óra végéhez közeledve aztán Arda Turan látványos csellel küldte el gyufáért Fabio Coent raót, aki a földről nézte végig, amint a török középpályás paszszát Koke tíz méterről jobbal a „hosszú” sarokba küldi (1-1). A csata változatlanul gyilkos tempóban és továbbra is erőszakosan zajlott, az Atletico szurkolóit azonban a szünetben mennyei béke szállta meg, mert az első félidő utolsó percében Gabi negyven méterről irtózatos lövést küldött kapura, s a távoli bombával nemcsak a közönséget, hanem Diego Lopezt is meglepte (2-1).

A második szakaszban sokáig ugyanúgy történt minden, ahogyan a pihenő előtt: a Real Madrid játékosait szüntelenül letámadó – és az eszközökben nem válogató – Atletico taktikája érvényesült. Az utolsó húsz percre viszont kimerültek a hallatlanul elszánt vendéglátók energiatartalékai, és mind nagyobb fölénybe kerültek a listavezető vendégek. Ennek eredményeként a 83. percben Cristiano Ronaldo jobb lábas lövéssel egyenlített, messzemenően korrigálva, hogy előzőleg Bale-től elpattant a labda (2-2).

A hajrában a Real Madrid meg is nyerhette volna a mérkőzést, de Bale sarkazása után a játékvezető sípolt, noha Benzema egyáltalán nem állt lesen... Ezzel együtt a „királyiak” nem lehetnek elégedetlenek, hiszen a tabella élén maradtak, függetlenül a lapzárta után véget ért Barcelona–Almeria találkozó eredményétől. S az sem kevés, hogy súlyosabb sérülés nélkül megúszták az ütközetet...

ATLETICO MADRID–REAL MADRID 2-2 (2-1) Madrid, 54 400 néző. Jv.: Carlos Delgado Ferreiro.

Atletico Madrid: Courtois – Juanfran, Godin, Miranda, Filipe Luis – Arda Turan (Cristian Rodriguez, 82.), Mario Suarez, Raul Garcia, Gabi, Koke – Diego Costa.

Real Madrid: Diego Lopez – Arbeloa (Carvajal, 71.), Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao (Marcelo, 58.) – Modric, Xabi Alonso, Di Maria (Isco, 72.) – Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo.

Gól: Benzema (3.), Koke (28.), Gabi (45.), Cristiano Ronaldo (82.).

Ez történt Európában

Anglia A Premier League 28. fordulójának legnagyobb meglepetése, hogy a Stoke City 1-0-ra legyőzte az Arsenalt, amely az éllovas – a Fulham vendégeként 3-1-re győztes – Chelsea mögött immár négypontos hátránnyal áll a harmadik helyen. A Liverpool a Southampton vendégeként 3-0-ra nyert. Az élmezőny: 1. Chelsea 63 pont/28 mérkőzés, 2. Liverpool 59/28, 3. Arsenal 59/28, 4. Manchester City 57/26. A Manchester City vasárnap Liga Kupa-döntőt játszott, és a Sunderland elleni 3-1-es győzelmével elhódította a trófeát.

Németország A BL-ben kiütéses vereséget szenvedő Schalke a bajnokságban is összeomlott: a gelsenkircheniek Münchenben 5-1-re kaptak ki a Bayerntől. A Dortmund 3-0-ra intézte el a Nürnberget, a Leverkusent hazai pályáján verte 1-0-ra a Mainz csapatát, a Hoffenheim pedig a Wolfsburgra mért csapást (6-2).

Az élcsoport a 23. forduló után: 1.

Bayern München 65, 2. Dortmund 45, 3. Leverkusen 43.

Olaszország Alacsony színvonalú játékkal gól nélküli döntetlen született az AS Roma–Internazionale találkozón. A másik, hajdanán rangadónak tekintett mérkőzés, a Milan–Juventus párharc lapzárta után ért véget.

Ez nem ment be: Diego Lopez véd
Ez nem ment be: Diego Lopez véd
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.