VW-párosítás

Nem lehet oka panaszra a Veszprém férfi kézilabdacsapatának: a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeit az első helyen záró együttes a Wisla Plock gárdájával találkozik a nyolcaddöntőben.

A lengyelek a negyedik helyet szerezték meg hatosukban a német Kiel, a dán Kolding és a szintén lengyel Kielce társulata mögött, a portugál Porto és a francia Dunkerque garnitúrája előtt. A Nikola Eklemovicsot is soraiban tudó csapat tíz csoportmeccse közül négyet megnyert, hatot elveszített; a veszprémiek nívóján mérhető Kiel együttesétől hazai pályán egy-, idegenben kilencgólos vereséget szenvedett.

A Plock hazája bajnokságában – három ponttal lemaradva a Kielcétől – a második helyen áll. A spanyol Manolo Cadenas tréner által irányított különítmény két meghatározó játékosa a Hamburgból érkezett Marcin Lijewski és az Atletico Madridtól szerződtetett Mariusz Jurkiewicz. A kétszeres KEK-negyeddöntős rivális korábban is többször szerepelt a Bajnokok Ligája mezőnyében. Legjobb eredményét az 1995/1996-os, illetve a 2011/2012-es évadban érte el: mindkétszer a nyolcaddöntőig jutott (vagyis annál tovább soha, mint ameddig most elverekedte magát).

A nyolcaddöntő párosítása: Wisla Plock (lengyel)–Veszprém, Zaporozsje (ukrán)–Kiel (német), Aalborg (dán)–Barcelona (spanyol), Vardar Szkopje (macedón)–Hamburg (német), Velenje (szlovén)–PSG (francia), Celje (szlovén)–Flensburg (német), Metalurg Szkopje (macedón)–Kolding (dán), Kielce (lengyel)–Rhein Neckar Löwen (német). Az első mérkőzéseket március 19. és 23. között az elöl állók otthonában rendezik, a visszavágókat egy héttel később játsszák.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.