Szentpétervárrom

Sokáig úgy tetszett, a Dortmundnak csupán öt percre volt szüksége ahhoz, hogy eldöntse a Zenit elleni párharcot a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonásán, ám aztán az eseménygazdag második félidőben olykor még felcsillant a remény a szentpétervári házigazda számára.

A hét végén a Hamburgtól 3-0-ás vereséget szenvedő német csapat sokkolta a vendéglátó együttest: Mhitarjan a negyedik, Reus az ötödik percben szerzett gólt. Az orosz társulat játékosai értetlenül néztek egymásra a dupla keserű után, s több alkalommal akkor sem tettek egyebet, amikor a lendületes, s mind magabiztosabb favorit gyors ellenakcióit vezette Lodigin kapuja felé. Igaz, a védelem a szünetig már nem kapitulált (0-2).

Sőt a fordulás után Satov szépített, ám Lewandowski hamar visszaállította a kétgólos különbséget (1-3). Collum játékvezető még egy sanszot adott az orosz együttesnek, amikor Fajzulin „repülőbemutatója” után váratlanul tizenegyest ítélt, s Hulk nem is szalasztotta el a váratlan esélyt: a felső sarokba küldte a labdát. Ez sem segített azonban a Zeniten, mert Lewandowski – Reus remek átadása után – újra eredményes volt, s ezzel eldöntötte a találkozót (2-4). Nagy meglepetés lenne, ha a szentpéterváriak a Dortmund fanatikus közönsége előtt kiharcolnák a negyeddöntőbe jutást...

Meghökkentő, de feltűnést keltene a Manchester United fordítása is. A bajnokságban szörnyen szereplő gárda ezúttal az Olimpiakosz otthonában betlizett. Dominguez príma sarkazással szerzett vezetést a görögöknek, és az előnyt Campbell megduplázta. A tehetetlen, a kezdőcsapatban Rooney-t és Van Persie-t is felvonultató vendégek képtelenek voltak feltartóztatni a riválist. Moyes szakvezető hiába cserélgetett, a pályára küldött labdarúgók sem változtattak érdemben a játék képén, így a házigazdák 2-0-ra győztek, s a kiesés szélére küldték a szigetországi garnitúrát.

BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Zenit Szentpétervár–Dortmund 2-4

Olimpiakosz–Manchester United 2-0

Dortmund: túl a Zeniten? Lewandowski és Piszczek ünnepel
Dortmund: túl a Zeniten? Lewandowski és Piszczek ünnepel
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.