Néma a manchesteri City

A Manchester City–Barcelona BL-nyolcaddöntő első félidejét szemlélve senki nem fakasztott vizet a fotel karfájából: izgalomra csak a 25. percben akadt némi ok, amikor Valdes, a katalánok kapusa rosszul futott ki egy labdára, ám ez a helyzet is kimaradt.

A mérsékelt nívójú találkozón a térfélcsere után a vendégek már jóval aktívabbaknak mutatkoztak, ráadásul Demichelis az 53. percben a tizenhatos vonalán elkaszálta Messit: a vétkes argentint kiállították, honfitársa meg belőtte a megítélt tizenegyest (0-1).

Különös módon a létszámhátrányban vált veszélyesebbé a City játéka, de a Barcán nem talált fogást, sőt: a 90. percben Dani Alves a labdát hálóba, csapatát pedig feltehetően a nyolc közé gurította (0-2). A másik mérkőzésen a PSG jól elintézte a házigazda Leverkusent.

Hamar eldőlt minden: Matuidi gyorsan vezetést szerzett, majd Ibrahimovic következett kétszer; a svéd először büntetőből volt eredményes. A németek az 58. perctől tíz emberrel játszottak, és a PSG a hajrában Cabaye révén be is vitte a kegyelemdöfést (0-4).

Bajnokok Ligája: Nyolcaddöntő, első mérkőzése

Manchester City–Barcelona 0-2

Leverkusen–PSG 0-4

Ma: Arsenal–Bayern München (Digi Sport 1, 20.20), Milan–Atletico Madrid (Digi Sport 2, 20.40)

„Ismétlés” Londonban

„Visszavágó” lesz ma este az Arsenal és a Bayern München között: e két csapat a múlt évben is a BL-nyolcaddöntőben találkozott egymással. Akkor a német együttes Londonban 3-1-re nyert, otthon viszont 2-0-ra kikapott angol vetélytársától, így csupán idegenben szerzett több góljával jutott tovább. Az esélyek most nagyjából hasonlóak, mint a tavalyi első mérkőzés után, és még az „ágyúsok” német válogatott futballistái – Mertesacker, Özil, Podolski – is azt hangsúlyozzák:

„A Bayern a topfavorit”. A légiós trió tagjai odáig mennek, hogy Pep Guardiolával még erősödött is München „FC Hollywoodja”, pedig Jupp Heynckes edzővel az előző évadban mindent (BL-trófeát, bajnoki címet, német kupát) elhódított. „Úgy fest, a katalán tréner valamit jobban csinál” – vélik az Arsenal német labdarúgói, jóllehet azt is hozzáteszik: „Két meccsen minden lehetséges”. (Amúgy ezt egy mérkőzésre szokták vonatkoztatni a futballban.)

Hogy aztán a hazaiak vendégjátékosai közül hányan lépnek pályára a kezdő tizenegyben, az kérdés, mert Arsene Wenger, a brit együttes szakvezetője kilátásba helyezte: akár hét helyen is megváltoztatja csapatát a Liverpool elleni FA Kupa-találkozóra (2-1) kivonuló gárdához képest. Képzeljék, mekkora lenne a felfordulás, ha nem nyert volna a fővárosi gárda... (Munkatársunktól)

Argentinok egymás közt: Demichelis buktatja Messit
Argentinok egymás közt: Demichelis buktatja Messit
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.