Jó Veszprém, jobb Győr

Minden úgy történt, ahogyan azt kalkulálni lehetett. A Veszprém férficsapata izgalommentes mérkőzésen, simán elintézte a Crotia Zagreb együttesét, s már biztos: a bakonyiak az utolsó forduló történéseitől függetlenül az élen végeznek Bajnokok Ligája-csoportjukban.

Az ismét sérült Nagy László nélkül pályára lépő hazai társulat egyetlen percig sem hagyott kétséget afelől, hogy legyűri riválisát: szűk negyedóra múltán már ötgólos előny állt a nagytáblán (10:5). Aztán tovább nőtt a differencia (a szünetben 19:11), s a térfélcsere után is legföljebb akkor szisszent föl a közönség, amikor kilenc perccel a vége előtt Iváncsik Tamás egy gól után a combjához kapott, s már nem tudta folytatni a játékot.

A 34:27-es siker azt jelenti, hogy Carlos Ortega szakvezető játékosai kivívták a könnyebb folytatás lehetőségét: a nyolcaddöntőben valamelyik csoportnegyedikkel mérkőznek. A csoport állása az utolsó forduló előtt: 1. Veszprém 17 pont, 2. Löwen 14, 3. Celje 9, 4. Zaporozsje 7, 5. Croatia Zagreb 6, 6. Szentpétervár 1. A veszprémieknél jóval több verejtékcseppet hullattak a Győr női csapatának klasszisai, bár azok után, hogy a legveszélyesebb középdöntőbeli rivális, a montenegrói Podgorica garnitúrája tizenöt góllal fölülmúlta mostani vendégüket, a Krim Ljubljana alakulatát, sokkal gondtalanabb meccsre számítottunk.

A kisalföldiek sem támadásban, sem védekezésben nem emlékeztettek az elmúlt évadban a legrangosabb európai klubtornán győztes önmagukra. Az Ambros Martin irányította csapat – noha szinte végig vezetett – egyszer sem lélegezhetett fel az egyórányi játék során, mert a szlovének ott lihegtek a nyomukban. Harminc perc elteltével 14:12-es győri vezetést rögzíthettünk, de a második félidő közepén ennél is közelebb került vendéglátójához a Krim (18:17).

Ám elsősorban a két átlövőnek, Bulatovicsnak és Amorimnak köszönhetően a legnehezebb pillanatokat is sikerrel vészelték át a győriek, akik –saját mércéjükhöz mérten – közepes produkciójuk dacára is jobbnak bizonyultak vetélytársuknál, s háromgólos győzelmet arattak (27:24). A találkozó után szurkoló és szakember egyaránt egyetértett abban, hogy a jelenlegi mérsékelt teljesítmény megbocsátható. Sőt: talán éppen az lenne a baj, ha mármost csúcsra járatná magát a társaság, s nem a május elejei, budapesti Final Fourra időzítené legjobb formáját.

– Akadnak gondjaink elöl is, hátul is, de az mindenképpen reménykeltő, hogy ilyen játékkal is nyerni tudunk – összegezte a látottakat Martin, hozzátéve: – Mert a legfontosabb mégiscsak az, hogy megszereztük a két pontot. Az együttes irányítója, Görbicz Anita csatlakozott az előtte szólóhoz, és abbéli reményét fejezte ki, hogy a tavaszi végjátékig folyamatosan javul majd a játék. – Rengeteget dolgozunk, meg kell hogy legyen az eredménye – említette, s ehhez nem is lehet mást hozzáfűzni: mindannyian ebben bízunk.

A csoport másik meccsén: Buducsnoszt Podgorica–Larvik 19:19. Az állás: 1. Győr 5 pont, 2. Podgorica 4, 3. Krim Ljubljana 2, 4. Larvik 1.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.