Kézilabda BL: Matekból pótvizsga

Tét is akadt a Löwen–Veszprém presztízsmeccsen: a bakonyiak győzelmükkel már matematikailag is behozhatatlan előnyre tehettek szert Bajnokok Ligája-hatosuk élén, így – két fordulóval a csoportkör vége előtt – bebiztosíthatták maguknak a legkönnyebb nyolcaddöntős folytatás lehetőségét.

A találkozó előtt az önbizalmat erősíthette, hogy Carlos Ortega szakvezető játékosai hét kör után hibátlanmérleget mutattak fel, ráadásul az ősszel – igaz, csupán egyetlen góllal – felülmúlták a német sztárcsapatot. Ugyanakkor nem volt kifejezetten kedvező előjel, hogy a dunántúli együttes még soha nem győzött története során vasárnapi riválisa otthonában.

A térdsérülésének rehabilitációját a januári dániai Európa-bajnokságra időzítő, ennek nyomán az év legfontosabb válogatott eseményét kihagyó Nagy László a visszatérés után most szerepelt először nemzetközi mérkőzésen, s bár a főszerep ezúttal nem neki jutott, elégedettséggel tölthette el, hogy túloldali átlövőtársa, Ilics nagyvonalúan átvállalta tőle a munka dandárját. A szerb klasszis negyedóra elteltével már négy gólnál tartott, nem sokkal később pedig azt rögzíthettük, hogy a Veszprém háromgólos előnyre tett szert (10:7).

A folytatásban aztán – annak „köszönhetően”, hogy támadásban labdák sorát adta el a magyar bajnok – egyenlített a Löwen, de a szünetet azért a kiválóan védő horvát kapus, Alilovic és társai kezdhették vezetés tudatában (13:12). A térfélcsere után is hullámzó produkciót nyújtott mindkét csapat, s noha a 38. percben – amikor az eredményjelző 18:15-öt mutatott a vendégek szemszögéből – azt gondolhattuk, zsákban a nyolcadik siker is, a vége 25:25-ös döntetlen lett.

A iksz azt jelenti, hogy az első helyezett Veszprém és a második Löwen között továbbra is három pont a differencia, vagyis a csoportgyőzelem kérdése nyitva maradt. De azért nem kell nagyon nekikeseredni: ez csak „számszakilag” igaz, Iváncsikék ugyanis a jövő szombaton hazai pályán fogadják az utolsó előtti pozícióban szerénykedő Zágráb garnitúráját. S ha a pótvizsgán átmennek, vége a matekozásnak.

A BL csoport állása nyolc forduló után: 1. Veszprém 15 pont, 2. Löwen 12, 3. Celje (szlovén) 7, 4. Zaporozsje (ukrán) 7, 5. Croatia Zagreb (horvát) 6, 6. Szentpétervár (orosz) 1. További eredmények az európai klub tornákon. Férfiak. EHF Kupa. A csoport: Leon (spanyol)–Csurgó 28:19. C csoport: Szeged–Nantes (francia) 28:27. Nők. KEK. Nyolcaddöntő, visszavágó: Buxtehude (német)–Érd 31:22 (továbbjutott: Buxtehude, 54:54, idegenben lőtt több góllal), Bergen–FTC 27:33 (FTC, 73:57). EHF Kupa. Nyolcaddöntő, visszavágó: Vác–Fehérvár 25:24 (Fehérvár, 46:44).

Ilyen koncentrációval is csak döntetlenre futotta: akcióban Patrick Groetzki, a Löwen játékosa
Ilyen koncentrációval is csak döntetlenre futotta: akcióban Patrick Groetzki, a Löwen játékosa
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.