Svájci sztárok idegenben és otthon

Galamb repült vasárnap délután az újvidéki teniszpályára, ami azért meglepő, mert a Spens sportcentrum fedett létesítmény. Viccelődtek is a nézők, hogy talán a „szabadságon” levő Djokovics küldött galambpostás üzenetet a faképnél hagyott társaknak, vagy netán Federer választotta ezt az információs csatornát, kiderítendő, mi is a helyzet a záró játéknapon.

A Davis Kupa slágermeccsének hitt találkozó (2:3) ugyanis már a rajtnál eldőlt, hiszen a hazaiaktól Djokovics, Tipszarevics és Troicki is hiányzott, a svájciak viszont két Grand Slam-hőst utaztattak a fagyos Vajdaságba. S miután Federer és Wawrinka teljesítette a kötelező feladatot, a két sztár gyorsan ki is menekült az irdatlan télből, s otthonról figyelte a már lefutott találkozóról érkező híreket.

A DK Világcsoportjának nyitófordulójában Svájc, Franciaország és Németország már a zárónap előtt 3:0-ra vezetett Szerbia, Spanyolország, illetve Ausztrália ellen. A 2010-es bajnok szerbek hiányzóiról már szóltunk, a 2011-ben DK-nyertes ibériaiak frankfurti „buktája” (4:1) szintén érthető a világelső Nadalés a rangsor ötödik Ferrer nélkül, az ausztrálok veresége (5:0) ugyancsak kódolható volt: a veterán Hewitt és tinédzser társai nem bírtak a négy francia muskétással (Gasquet, Tsonga, Benneteau, Monfils).

Három párharcban viszonylag hamar tisztázódott a tavaszi negyeddöntők párosítása: április 4–6. között Japán–Csehország, Franciaország–Németország és Svájc–Kazahsztán meccs következik a négy közé jutásért. A negyedik párban a Mar del Platában győztes olasz válogatott lesz a szereplők egyike. Az itáliaiak az ATP-15. Fognini vezérletével fektették két vállra a tavalyi elődöntős argentinokat (3:1). Áprilisi ellenfelük a lapzárta után befejeződött Egyesült Államok–Nagy Britannia párharcból kerül ki; ezen a mérkőzésen a vendégek 2:1-es vezetéssel kezdték a zárónapot. .

Fucsovics

Döntők a párizsi nemzetközi női tenisztornán: Pavljuscsenkova (orosz)–Errani (olasz) 3:6, 6:2, 6:3 (egyes); Grönefeld, Peschke (német, cseh)–Babos, Mladenovic (magyar, francia) 6:7, 6:4, 10–5 (páros).

Montpellier-ben, a nemzetközi férfi tenisztorna második fordulójában: Olivetti (francia)–Fucsovics 6:4, 7:6.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.