Csak a labdát lekezelni!

„Mi elsősorban a Larvik és Krim elleni mérkőzésekre koncentrálunk, hiszen azokon látunk esélyt a győzelemre” – nyilatkozta a női kézilabda BL-középdöntő rajtja előtt Dragan Adzsics, a Buducsnoszt Podgorica együttesének trénere.

Az edző szavai sokatmondók, bár a vendéglátó győriek aligha követhetnének el nagyobb hibát annál, mint hogy lekezelik első ellenfelüket. Egyebek mellett azért is, mert a sorozat címvédőjeként pályára lépő kisalföldi garnitúra montenegrói riválisa két éve éppen az akkor még Karl Erik Böhn vezette társaságot múlta felül a széria döntőjében, vagyis nehezen lenne ráfogható, hogy a „futottak még” kategóriába tartozik.

Önbizalomra persze van ok: részint, mert a Győr semmivel sem gyengébb, mint a múlt esztendőben, amikor története csúcsán volt (sőt...), részint pedig azért, mert a Podgoricát tavaly ugyanebben a szakaszban idehaza tíz, idegenben egy góllal intézte el a már Ambros Martin dirigálta csapat. Ezzel együtt nem áldhatják különösebben a sorsot a dunántúliak.

A legjobb nyolc között kialakított két csoport közül kétségkívül az övék tetszik erősebbnek: a norvég Larvikkal és a szlovén Ljubljanával kiegészülő kvartett ránézésre nívósabb a dán Midtjylland, a macedón Szkopje, a svéd Sävehof és a német Thüringer alkotta négyesnél. Az évtizedeken át megszokott otthonától, a Magvassy csarnoktól nemrégiben elköszönő, s az év végéig a Széchenyi egyetem sportcsarnokába költöző magyar bajnok hibátlan mérleggel tudta maga mögött a még tizenhat együttessel zajló csoportkört, míg a Buducsnoszt csak az utolsó fordulóban vívta ki a továbbjutást: fájdalom, éppen az FTC felülmúlásával.

Ám Woltering, Dalby, Neagu, Knezevics, Petrovics és többi játékos így is kellő óvatossággal kezelendő ellenfél mindig mindenki számára. A jelek szerint így gondolja ezt Martin is, hiszen a szakvezető azt mondta a vetélytársról: „A legkomolyabb ellenfeleink egyikének tekintem.” Külön pikantériát kölcsönöz a ma este fél hétkor kezdődő találkozónak a világ legveszélyesebb átlövői között jegyzett Katarina Bulatovics szereplése. Legalábbis kérdéses, hogy az évad elején Podgoricából érkezett, s a hírek szerint a tavaszi szezon zárása után oda visszatérő klasszis milyen alakítást nyújt korábbi és leendő csapata ellen.

A hangulatra jellemző, hogy tegnap az a lapinformáció érkezett a légióssal kapcsolatban, hogy a győri klubvezetés – a sportágban rekordnak számító – 40 ezer eurós büntetést szabott ki a játékosra, amiért nem tért vissza időben az együtteshez a decemberi, szerbiai világbajnokság után. Az egyletnél a montenegrói sajtó tudatos zavarkeltésének minősítették a hírt, és kategorikusan cáfolták azt.

Középdöntő. A csoport: Midtjylland, Vardar Szkopje, Sävehof, Thüringer HC.

B csoport. A Győr mérkőzései.

Ma (18.30): Buducsnoszt Podgorica (otthon). Február 7.: Larvik (idegenben). Február 16.: Krim Ljubljana (o). Március 1.: Ljubljana (i). Március 9.: Podgorica (i). Március 16.: Larvik (o).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.