Egy euró először!

A baranyai megyeszékhely önkormányzata 1, azaz egy eurót ajánlott a Pécsi Mecsek Futball Clubot fenntartó kft. többségi tulajdonáért, emellett hajlandó átvállalni a társaság adósságát. Erről Vári Attila, a város önkormányzati sportlétesítményeit kezelő Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezetője tájékoztatta tudósítónkat.

Mint arról már írtunk, Matyi Dezső, a hazai könyvpiac meghatározó vállalkozóinak egyike a múlt év végén bejelentette: nem tudja tovább finanszírozni a PMFC működését, ezért eladja a klubot üzemeltető kft. 95 százalékos tulajdonrészét, amelyet 2007-ben vásárolt meg. Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere – látva, hogy az NB I-ben a hetedik helyen álló labdarúgócsapat szereplése kérdésessé vált – Várit bízta meg azzal, hogy tárgyaljon a tulajdonrész megvételéről. Hétfőn Vári és Matyi munkatársainak egyike találkozott, s a megbeszélésen hangzott el a bevezetőben említett ár. Matyi időt kért a válaszra.

Pécs irányítói a klub adósságát félmilliárd forintra becsülik. Vári – megkeresésünkre válaszolva – szólt arról is, hogy a város több lehetséges befektetővel tárgyal a PMFC megvásárlásáról, illetve szponzorálásáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.