Bayern-liga?

Német klasszikussal kezdődik ma este fél kilenckor a labdarúgó Bundesliga „tavaszi’” szezonja, de a megjelölés főként a hetvenes évek Mönchengladbach–Bayern München rangadóinak szól.

Igaz, a Gladbach ma sem gyönge, hiszen a harmadik helyen áll, de a bajor FC Hollywood jobban kimagaslik a mezőnyből, mint valaha. Az ősszel tizennégy győzelmet aratott és két döntetlent ért el a bajnokságban, a gólkülönbsége pedig 42-8. Agárda címvédő a BL-ben, a klubvilágbajnokságon, az európai Szuper Kupában, a Bundesligában, a német kupában – miben nem?

A vendéglátó együttes mindenekelőtt abban bízhat, hogy a Bayern ugyanolyan bágyadtan mozog, mint a főpróbán, amelynek során a múlt héten 3-0-ra kikapott a Salzburgtól. „Ilyesmi többet nem fordulhat elő” – mondta Pep Guardiola edző, míg a középpályás Thomas Müller hozzátette: „Pénteken egészen más történetet írunk majd.”

Mönchengladbachban általános a vélemény, hogy nem csupán Németország, hanem a földkerekség legjobb klubcsapatával szemben kell eredményt felmutatni, ezzel együtt a csatár Max Kruse kijelentette: „Győzelemmel akarjuk kezdeni az idényt.” Kétségtelen, a Gladbach támadó négyese – Hermann, a brazil Raffael, a venezuelai Arango, valamint Kruse – kombinatív és veszedelmes, de a tizenegy korántsem annyira kiegyensúlyozott, mint a valószínűleg a Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Alaba – Müller, Thiago, Lahm, Kroos, Robben – Götze öszszeállításban pályára lépő müncheni csapat. Ami biztos: a találkozót több mint kétszáz országban közvetítik (Magyarországon az Eurosport 2-n látható a mérkőzés).

Ebből a szempontból is világszenzáció lenne tehát, ha a Bayern elveszítené a veretlenségét...

Az élmezőny: 1. Bayern München 44 pont, 2. Leverkusen 37, 3. Mönchengladbach 33, 4. Dortmund 32.

A Bayern München Katarban edzőtáborozott. Ribery (a kép bal szélén) Dohában ott volt, ma viszont nem játszik
A Bayern München Katarban edzőtáborozott. Ribery (a kép bal szélén) Dohában ott volt, ma viszont nem játszik
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.