Pihenő itt, pihenő ott

Nem vallott szégyent, ugyanakkor – a mérkőzés egészét tekintve – esélye sem volt a győzelemre a magyar férfi kézilabda-válogatottnak a dánok ellen.

Nagyjából így foglalható össze a hétfő éjszakába nyúló, herningi Eb-középdöntőmeccs, amelyen a címvédő házigazda négy góllal múlta felül Mocsai Lajos szakvezető csapatát. Az együttes a vereséggel elveszítette esélyét a négy közé jutásra, ám az ötödik helyet még megcélozhatja: ehhez ma délután negyed héttől nagy gólkülönbséggel kellene nyernie a még pont nélküli osztrákok ellen, miközben az izlandiaknak muszáj lenne (lehetőleg minél jobban) kikapniuk a százszázalékos vendéglátótól.

Van tehát még tét, de egyelőre nem a csütörtöki találkozó, hanem Nagy László itthoni „beszólása” a kontinenstorna magyar vonatkozású vezető témája. A 2012-es olimpia előtt aranyáron Veszprémbe szerződő, a térdét az ősz óta fájlaló, ám a sérülés kikúrálását az Európa-bajnokság rajtjára időzítő átlövő a Twitteren vonta kérdőre Mocsait: a dánok elleni második félidőben miért pihentette húsz percen át Ancsin Gábort (egyszersmind – bár erre Nagy nem tér ki külön – miért játszatta helyette saját fiát, Tamást)?

Hogy a világklasszis bombázó felfigyelt-e arra az apróságra, a játékrész elején valóban pihentetett Ancsin később megsérült, s lapzártakor még bizonytalan volt, egyáltalán pályára léphet-e az osztrákok ellen, nem tudni, ám nem is ez a fontos. A lényeg: a különleges feladótól különleges címzettnek küldött nyilvános bírálat nyomán immár aligha kétséges, hogy igaz, a kézilabdapályák környékén nyílt titokként kezelt hír a Nagy és Mocsai Lajos között régóta húzódó ellentétről.

S még nem zárható ki, hogy e tényt rögzítve könnyebb megérteni azt is: a sportág legjobbjai között jegyzett sztárjátékos miért twitterezik az Eb alatt, ahelyett, hogy kézilabdázna? Vagy legalább hagyná, hogy a többiek békében kézilabdázzanak.

Középdöntő. II csoport (Aarhus): Horvátország–Oroszország 33:25, Franciaország–Fehéroroszország 39:30, Lengyelország–Svédország 35:25.

A mai program. I csoport (Herning): Spanyolország–Macedónia (16), Magyarország–Ausztria (18.15), Dánia–Izland (20.30). Az állás: 1. Dánia 8, 2. Spanyolország 6, 3. Izland 5 (117:114), 4. Magyarország 3 (109:114), 5. Macedónia 2, 6 Ausztria 0.

Ancsin (középen) biceg a kispad felé
Ancsin (középen) biceg a kispad felé
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.