Állatmesés Super Bowl

Az alapszakasz legtöbb pontot termelő támadószekciója, s legkevesebb egységet engedélyező védőgarnitúrája találkozik a február 2-i Super Bowlon, miután a főcsoportdöntőben a Denver Broncos 26:16-ra legyőzte a New England Patriots együttesét, a Seattle Seahawks pedig 23:17-re nyert a San Francisco 49ers ellen.

A „győztes” városok a diadal mámorában vannak. Tegnap délután a Denver Post és a Seattle Times című újság internetes verzióját is a bravúrról szóló beszámolók uralták: egyik lapnál sem fért a nyitó képernyőre olyan anyag, amely nem az aktuális találkozóról szólt. A siker olyan témákat küldött a „futottak még” kategóriába, mint Obama elnök marihuánalegalizálást előrevetítő nyilatkozata vagy a Martin Luther King-emléknap.

A határtalan lelkesedés – a sportág népszerűségének és globális szórakoztatóiparban játszott szerepének ismeretében – korántsem meglepő. Főként nem olyankor, amikor klasszisok sora vonul majd fel a csúcstalálkozón. Például Peyton Manning, akit nem csupán a coloradói elemzők sorolnak a liga történetének legnagyszerűbb játékosai közé. A 37 éves ideál ezúttal az örök riválisa, az ugyancsak az NFL halhatatlanjai közé igyekvő Tom Brady vezényelte New England ellen vezette győzelemre csapatát úgy, hogy az elképesztő sérüléshullám sújtotta „Patsnek” egy pillanatig sem volt reális esélye a sikerre. Jellemző, hogy a Boston Globe a kispadon üldögélő, kilátástalanul bambuló amerikaifutballisták képével illusztrálta meccstudósítását... A vadlovak félelmetes – mások mellett Demaryius és Julius Thomast, Eric Deckert és Wes Welkert is felvonultató – támadóegységét nem lehetett megfékezni, s e feladat még a Seattle ligaelső védelme számára is komoly kihívást jelent majd.

Igaz, a Richard Sherman fémjelezte alakulat teljesített már hasonló küldetést. Ha újra megteszi – miközben az ifjú irányító, Russell Wilson vigyáz a labdára, az ellenállhatatlan futó, Marshawn Lynch pedig ezúttal is áttöri az ellenfél falát –, akkor a halászsasok sikerrel zárhatják történetük második Super Bowl-szereplését. Még akkor is, ha ezúttal nem a világ leghangosabb szurkolóiként számon tartott fanatikusok által csordultig töltött arénájukban lépnek majd pályára, hanem a döntőnek otthont adó New Jersey-i létesítményben. Ez nem kis hátrány, tekintettel arra, hogy Seattle-ben kisebbfajta földrengéseket regisztráltak az utóbbi mérkőzéseken. A helyi szakemberek még listát is vezetnek a Seahawks-rengésekről, mert a műszerek tényleg kilengenek, amikor a 67 ezer drukker „akciózni” kezd. A San Francisco ellen akadt is ok a dübörgésre, hiszen a meccs végig nyílt volt, mígnem a védelem az utolsó percben megszerezte Colin Kaepernick átadását, és ezzel lezárta a mérkőzést.

A hátsó szekció kevesebb mint két hét múlva is ezzel kísérletezik majd, ám a labdát más indítja útjára: aki az idén Super Bowlt akar nyerni, annak Manninget kell legyőznie.

Seattle-ben mindenesetre népszerű lenne az állatmese a halászsasról, amely megszelídítette a vadlovat.

Manning, az ideál
Manning, az ideál
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.