Thaiföldi paradicsom

Aligha a kedvenc versenye Petra Kvitovának az ausztrál nyílt teniszbajnokság: Wimbledon és a WTA-világbajnokság 2011-es győztese tavaly a második fordulóban esett ki, most pedig mindjárt az első körben elbukott.

 Legyőzője a húszesztendős thaiföldi Luksika Kumkhum, aki nyolcvankét hellyel áll mögötte a hölgyek világranglistáján. A cseh játékos három szettben kapott ki (6:2, 1:6, 6:4), míg a hetedikként kiemelt olasz Errani még gémet sem nyert a világrangsor hetvenharmadik helyezettje, a német Görges ellen (6:3, 6:2).

A melbourne-i nyitány szenzációja kétségkívül e két találkozó kimenetele, a legizgalmasabb mérkőzést azonban a spanyol Robredo és a cseh Rosol vívta. A férfi egyes „maratoni” úgy zárult az ibériai teniszező diadalával, hogy (6:1, 6:7, 3:6 után) az utolsó két játszmát a tizenhetedikként kiemelt favorit 7:6-ra és 8:6-ra nyerte. A másik spanyol versenyző, Garcia-Lopez meccse nem tartott ilyen sokáig, mert a tizenkettedikként rangsorolt német Haas –vetélytársa 7:5, 5:2-es vezetésénél –vállsérülés miatt feladta a küzdelmet.

Simán nyert a szerb Djokovics (6:3, 7:6, 6:1 a szlovák Lackóval szemben), akárcsak a női vetélkedő toronymagas esélyese, az amerikai Serena Williams (6:2, 6:1 az ausztrál Barty ellen). A másik Williams, Venus viszont hamar elköszönt: noha az első szettet megnyerte, az orosz Makarova fordítani tudott (2:6, 6:4, 6:4).

Kumkhum nyert, és punktum. Fohász Kvitova legyőzése után
Kumkhum nyert, és punktum. Fohász Kvitova legyőzése után
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.