Fiesta? Diéta!

Mind az Atletico, mind a Real Madrid a legmesszebbmenőkig hálás lehet Gerardo Martinónak, a Barcelona argentin trénerének.

A szakvezető ugyanis az első két helyezett szombat esti rangadóján kihagyta a katalán kezdő tizenegyből a világ alighanem legkiválóbb támadópárosát, a Messi, Neymar kettőst. Az argentin csatár ugyan a második félidő elején beállt, majd a hatvanhetedik percben a brazil klasszist is pályára küldte a szakvezető, ám az ezúttal meglepően fantáziátlannak tetsző vörös-kékeken a váltás sem segített.

Az előre borítékolható Courtois – Juanfran, Miranda, Godin, Luis Filipe – Arda Turan, Tiago, Diego Costa, Gabi, Koke – David Villa (Raul Garcia) összeállításban futballozó Atletico minden különösebb nehézség nélkül megállította a vendégakciókat, arra azonban már – az előzetes fogadalmak ellenére – nem volt ereje, hogy nyomás alatt tartsa a listavezetőt. Maradt tehát a vigasztalan 0-0 és az élen – jobb gólkülönbségével – a „Barca”, de lehetőséget kapott a Real Madrid, hogy az előtte álló duóval szemben csökkentsen a hátrányán.

Ehhez a „királyi gárdának” vasárnap Barcelonában győznie kellett, és az Espanyol felülmúlása, ha nem is könnyen, sikerült (1-0). A győztes gólt Pepe fejelte az ötvenötödik percben, s bár a Real Madrid hívei boldogok lehetnek, hogy már csak három pont van a Barcelona és az Atletico Madrid, illetve kedvenceik között, a játéktól még a legvérmesebb rajongók sem ájulhattak el. Igaz, a narancssárgában fellépő „fehérek” sem futballoztak gyengébben, mint bágyadt riválisaik...

A Real Madridért lelkesedők jókedvét azonban fokozhatja, hogy e héten a tök utolsó Betishez utazik a csapat. A következő forduló a tavaszi szezon első köre lesz, mivel a spanyol bajnokság épp most tart a „félidejénél”. (Illetve, a Villarreal–Real Sociedad találkozót még ma este rendezik.)

Az őszi zárás kiváltképp Bilbaóban marad emlékezetes: a negyedik helyen virító Athletic 6-1-re győzte le az Almeriát. Szintén kiváló volt a hangulat Vigóban, ahol a Celta – a brazil Charles duplájával – 2-1-re nyert a szebb napokat látott Valencia ellen.

Az élmezőny: 1. Barcelona 50 pont (53-12-es gólkülönbség), 2. Atletico Madrid 50 (47-11), 3. Real Madrid 47.

Három nagy, egyetlen gól: Pepét köszönti a „királyi gárda”
Három nagy, egyetlen gól: Pepét köszönti a „királyi gárda”
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.