Ez a csönd napja volt

Szomorúan emlékeztek meg a rokonok és a rajongók Michael Schumacher negyvenötödik születésnapjáról. Pedig a német zseni úgy tervezte: Meribelben, családi körben ünnepel...

A Ferrari, amelynek színeiben öt világbajnoki címet nyert a hétszeres győztes német klasszis, csöndes menetet, néma szolidaritási akciót szervezett péntekre a Schumachert ápoló grenoble-i kórház elé. Megannyi pirosba, az itáliai istálló színébe öltözött szurkolóval zsúfolt busz érkezett Olaszországból a franciaországi városba. Az eseményen hatalmas Ferrari-lobogót feszítettek ki, ezzel is jelezve: a csapat összes tagja és drukkere szorít a pilóta felépüléséért.

Ugyanakkor a résztvevők újabb információkkal nem gazdagodhattak a hétszeres Forma–1-es világbajnok állapotáról. Az orvosok csupán a napok óta Schumacher ágya mellett virrasztó családot informálták a friss fejleményekről. A família és a menedzsment viszont nem tartott tájékoztatót és közleményt sem adott ki, ami annak a jele: nem történt jelentős változás a pilóta állapotában. Ennek nyomán a hírügynökségek azt közölték: a kómában tartott sportember állapota kritikus, de stabil.

Amint az köztudott, Schumacher a múlt vasárnap szenvedett síbalesetet: két kijelölt pályarész között kőnek ütközött, s az esés következtében egy sziklába verte a fejét, minek nyomán életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Schumacher azóta nincs tudatánál. Szerte a világon milliók szurkolnak azért, hogy ez az állapot mihamarabb véget érjen. Ahogyan a tegnapi rendezvényen megjelent rajongók egyike mondta a Le Dauphine Liberé című lap riporterének: azért érkezett Grenoble-ba, mert ezzel is támogatni szeretné minden idők legnagyobb autóversenyzőjének küzdelmét.

Nem csak a pálya mellett szurkolnak...
Nem csak a pálya mellett szurkolnak...
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.