Schumacher még mindig életveszélyben

Némileg javult és stabilabbá vált Michael Schumacher állapota, de az életveszély nem múlt el – így összegezhetők a súlyos koponyasérülések miatt intenzív osztályon fekvő hétszeres Forma–1-es világbajnokról az elmúlt két napban közzétett jelentések. A korábbi pilóta túlélési esélyeiről továbbra sem nyilatkoztak kezelőorvosai, miként arról sem, van-e esély a teljes felépülésére.

Az extraklasszis sportoló állapotáról továbbra is kevés biztosat tudni, de a vasárnapi balesetéről mind több információ kerül nyilvánosságra. Az eddig is ismert volt, hogy Schumacher a franciaországi Meribelben pihent családjával, és vasárnap síelni indult fiával, valamint egy kisebb baráti társasággal. Az első jelentések még arról szóltak, hogy Schumacher letért a kijelölt pályáról, és a mély hóban sízve nagy sebességgel sziklának ütközött. Ezt viszont azóta szemtanúkra hivatkozva határozottan cáfolta az autóversenyző szóvivője. Sabine Kehm szerint „Michael azért siklott be a két pályát összekötő területre, mert segíteni akart egy elesett barátjának”. Ekkor akadhatott fenn a léce egy nem látható sziklán: az megdobta őt, és olyan szerencsétlenül esett, hogy súlyos fejsérüléseket szenvedett. Ennek kapcsán érdemes megemlíteni, hogy az autóversenyző több barátja, köztük egykori csapatfőnöke, Flavio Briatore is utalt arra: egyetlen percig sem hitték el, hogy Schumacher „eszetlenül” sízett volna, mert az élet minden – autóversenyzésen kívüli – területén kifejezetten megfontolt, kockázatkerülő, óvatos ember.

A baleset után a pilótát először egy közeli kórházba vitték mentőhelikopterrel, ám sérülései súlyossága miatt onnan továbbszállították a grenoble-i kórházba. A pilóta állapota vasárnap óráról órára romlott, és még aznap este életmentő agyműtétre volt szükség. Kedd délelőtt már azt jelentették be: újabb operációt hajtottak végre, a versenyző állapota némiképp javult, stabilabb, de változatlanul kritikus. Szerdán a pilóta szóvivője csak annyit mondott: nincs változás, Schumacher állapota stabil, az életveszély azonban nem múlt el.

Miközben Michael Schumacher az életéért küzd, továbbra is milliók szurkolnak neki. Versenyzőtársak, csapatfőnökök, szurkolók, politikusok, kormányfők, elnökök, hírességek sora jelzi napról napra a közösségi portálokon, közleményekben, hogy gondolatban „Schumival” van. És egyre többen adnak hangot reményüknek: ha valaki képes lehet arra, hogy még ezt a „futamot” is megnyerje, akkor az éppen Schumacher...

Sabine Kehm szóvivő tájékoztatót tart
Sabine Kehm szóvivő tájékoztatót tart
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.