Londoni Eto’o

Tizenkilencre lapot húzhat a Chelsea, miután a labdarúgó Premier Liga tizenkilencedik fordulójában 2-1-re legyőzte a Liverpoolt, és felzárkózott – méghozzá szorosan – az egyaránt 1-0-ra nyertes Arsenal és Manchester City mögé.

Pedig nem úgy tetszett, hogy a londoni kékek sikert aratnak vasárnap, hiszen a labdát két méterről a hálóba küldő Skrtel a negyedik percben a Mersey-parti csapatnak szerzett vezetést. Ám a Liverpool nem tudott profitálni a kiváló kezdésből; a folytatásban a Chelsea középpályás ötöse – Hazard, Lampard, David Luiz, Oscar, Willian – határozta meg a játékot.

Hazard azzal fejelte meg teljesítményét, hogy a tizennyolcadik percben látványos bal felső sarkos lövéssel egyenlített, majd újabb negyedóra elteltével Oscar láb közti passzát Eto’o továbbította a kapuba Mignolet kapus aktív közreműködésével (2-1). A második félidő elején egalizálhatott volna a vendégcsapat, de Sakho fejesét a bal kapufa mentette, s a hajrában José Mourinho edző már széles mozdulatokkal követelte a Stamford Bridge közönségétől, hogy ünnepeljen.

A szünet utáni szakasz ugyan nem volt mámorító, de a győzelmet még a Chelsea-nél sem kell megmagyarázni... Az Arsenal Giroud fejes góljával nyert Newcastle-ban, a Manchester Cityt Dzeko tette boldoggá a Crystal Palace vendégjátéka alkalmával, míg a Manchester United Welbeck megmozdulásának köszönhette norwichi diadalát. (Mindhárom 1-0 szerény, de értékes siker volt.)

A további találkozók közül meg kell említeni az egyaránt hatgólos Hull City–Fulham és West Ham–West Bromwich meccset, ám amíg „itt” csak a Hull-dugók hullottak, „ott” mindkét együttes háromszor talált a hálóba.

A triplát a Tottenham is felszolgálta, de vetélytársa, a Stoke nem tett hozzá semmit (3-0). A következő játéknapra nem kell sokáig várni: a huszadik fordulót a jövő év első napján rendezik. Helyes, helyes: van-e jobb annál, mint futballal köszönteni az új esztendőt?

Az élmezőny: 1. Arsenal 42 pont, 2. Manchester City 41, 3. Chelsea 40, 4. Everton 37, 5. Liverpool 36, 6. Manchester United 34.

Ez nem a győztes gól, de jól mutat
Ez nem a győztes gól, de jól mutat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.