Ágyúval védőre

Miközben a Chelsea és a Manchester United gyógysorsolást kapott, a másik két angol együttes „belehúzott”: a szigetországi listavezető Arsenal a címvédő Bayern Münchennel, míg a Premier Liga éllovasát legutóbb 6-3-ra legyőző Manchester City a Barcelonával találkozik a labdarúgó BL nyolcaddöntőjében. A németek még ennél is rosszabbul jártak: csak az előző évadban döntőt játszó Dortmund örvendhet kímélő párosításnak, hiszen – a Bayern pechjén túl –a Schalke a Real Madriddal, a Leverkusen a PSG-vel kerül szembe.

A sláger alighanem az angol és a német prímhegedűs kettős „koncertje”, mert már a múlt évi nyolcaddöntőben is az Arsenal–Bayern München volt a műsorszámok egyike, és csak az idegenben elért több gól döntött a későbbi kupagyőztes javára. Londonban a Bayern (3-1), Münchenben az Arsenal nyert (2-0), s ha Koscielnynek a nyolcvanhatodik percben fejelt gólját újabb követi a hajrában, akkor egészen másként alakul az a labdarúgó-történelem, amelyet 2013-ban a Bayern írt... A futballt persze „ha” nélkül játsszák, de az már bebizonyosodott, hogy az „ágyúsok” fel tudják venni a versenyt a bajor Hollywood fénylő csillagaival, ráadásul az idei tavaszon nem is voltak annyira jók, mint a most zajló évadban. Érthető, ha a müncheni klub köreiben azt hangoztatják: „Sokkal nehezebb ellenfél jutott nekünk, mint amilyenre számítottunk.”

Igaz, mit mondjanak akkor az Arsenal berkeiben?

Nem boldogok a spanyolok sem; főként azért nem, mert a Barcelona mellett az Atletico Madrid sem fogott „ürgét”. A Milan ugyan már nem hasonlít saját hétszeres BEK- és BL-győztes önmagára, és nem is esélyese az AM elleni párharcnak, de veszélyesebb az Olimpiakosznál vagy a Zenitnél. (Olyan sok csapatnál azért nem veszedelmesebb.) Ezúttal még a madridi Marca sem a viszonylag könnyű ágon lévő „királyi gárdára” koncentrál, mivel internetes kiadásának főcímében azt harsogja: „Agüero Messi ellen!” (Amúgy a legfőbb azonosság a két játékos között az, hogy mindkettő argentin. Mert Messi sokkal jobb, mint manchesteri válogatott társa.) De lesz spanyol találkozó is, hiszen a Cityhez tartozik Javi Garcia, Jesus Navas, Negredo és David Silva.

A BL mezőnyében – a Zenitet kivéve – nem szerepel keleti csapat, ám az EL legjobb harminckét csapata között szépen felvonulnak a hajdani „blokk” együttesei. A sorjázó oroszokon és ukránokon kívül két cseh, egy-egy bolgár és szlovén klub is játszik még.

Ez abból a szempontból is említésre érdemes, hogy nálunk csak a blokk van...

BAJNOKOK LIGÁJA

 

NYOLCADDÖNTŐK FEBRUÁR 18 19., 25 26., ILLETVE MÁRCIUS 11 12., 18 19.

Manchester City–Barcelona

Olimpiakosz–Manchester United

Milan–Atletico Madrid

Leverkusen–PSG

Galatasaray–Chelsea

Schalke–Real Madrid

Zenit Szentpétervár–Dortmund

Arsenal–Bayern München

EURÓPA LIGA

A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT FEBRUÁR 20. ÉS 27.

1. Dnyepropetrovszk–Tottenham

2. Betis–Rubin Kazany

3. Swansea–Napoli

4. Juventus–Trabzonspor

5. Maribor–Sevilla

6. Viktoria Plzen–Sahtyor Donyeck

7. Csornomorec Ogyessza–Lyon

8. Lazio–Ludogorec Razgrad

9. Esbjerg–Fiorentina

10. Ajax–Salzburg

11. Maccabi Tel-Aviv–FC Basel

12. Porto–Eintracht Frankfurt

13. Anzsi Mahacskala–Genk

14. Dinamo Kijev–Valencia

15. PAOK Szaloniki–Benfica

16. Slovan Liberec–Alkmaar

NYOLCADDÖNTŐ MÁRCIUS 20. ÉS 27.

a 16. meccs továbbjutója–a 13. meccs továbbjutója

8.–14.

12.–3.

7.–6.

5.–2.

1.–15.

11.–10.

4.–9.

Figo kezében a Chelsea sorsa
Figo kezében a Chelsea sorsa
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.