'Magyar–angol' kimenetel Manchesterben

A Manchester City keddi, a Bayern München vendégeként elért bravúros BL-győzelmét beárnyékolta a tény, hogy Manuel Pellegrini edző nyilvánvalóan elkalkulálta magát.

Nem esett le neki a tantusz, hogy még egy góllal, azaz 4-2-es diadallal csoportelső lehetett volna a csapat. Igaz, nem csoda, ha a chilei tréner kis mennyiséggel nem foglalkozik, hiszen a City 2010 novembere óta sorozatban ötven nyolc meccsen volt eredményes otthonában, és szombaton a listavezető Arsenallal szemben hatszor talált a hálóba. Az Etihad stadion közönsége az idén már 35 gólt látott bajnoki meccsen. A 6-3-mal zárult mérkőzés az évad eddigi leg izgalmasabb találkozója volt. A hatosból a világoskékek minden nagyágyúja kivette a részét: Agüero, Negredo, David Silva és Yaya Touré mellett Fernandinho kétszer is megtréfálta Szczesny kapust.

Az „ágyúsok” idei erőssége, a védelem ezúttal átjáróházra emlékeztetett, s a durva hibákat Walcott duplája és Mertesackernek már bőven a hozzáadott időben elért vigaszgólja nem tudta ellensúlyozni. A forduló harminc góljából a Liverpool is alaposan kivette a részét: az együttes 5-0-lal alázta meg a Tottenhamet. Hiába nyerte meg valamennyi mérkőzését a Spurs az Európa Liga csoportkörében, a Manchester Citytől november végén elszenvedett 6-0-ás kiütés utáni újabb szégyen „fényében”a Sky Sports már kilátásba helyezte, hogy André Villas-Boas szakvezető nem marad hivatalában.

Az ellenkező oldalról káprázatos eredmény azt is jelzi, hogy jól döntött Brendan Rodgers edző, amikor a sérült Steven Gerrard távollétében az oly sok vihart kavaró Luis Suareznek nyújtotta át a csapatkapitányi karszalagot. Élmény volt a hét végén liverpoolinak lenni, mert az Everton is magabiztos, 4-1-es győzelmet produkált a Fulham ellen. Jó napot fogott ki vasárnap a Mersey-partiak régi, meghitt „ellensége”, a Manchester United is, amely Birminghamben 3-0-ra verte az Aston Villát. A „vörös ördögök” ezzel a tabella nyolcadik helyére küzdötték fel magukat...

A brazil Fernandinho (Manchester City), a 2013-as angliai 6-3 kétgólos főszereplője
A brazil Fernandinho (Manchester City), a 2013-as angliai 6-3 kétgólos főszereplője
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.