Tavasz decemberben

Három csoportban még nyílt a verseny a második helyért (az A-ban még az elsőért is), csupán a D jelzésű négyesben dőlt el már minden a nyolcaddöntős részvétellel kapcsolatban, úgyhogy ma megint csak izgalmas nap lesz a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Amúgy valamennyi, a kieséses szakaszra pályázó – még véletlenül sem búcsúzni vágyó – együttesnél nagy a derűlátás, csupán a Benfica köreiben nincs különösebb bizakodás, mivel a lisszaboni csapattal azonos pontszámmal álló Olimpiakosz a Luz stadionban 1-1-et ért el, míg Athénben 1-0-ra legyőzte portugál riválisát. Most pedig azt az Anderlechtet fogadja, amelyet – Mitroglu mesterhármasával – Brüsszelben 3-0-ra felülmúlt. Tehát csak nyernie kell egypontos vendégével szemben, és (kiterjedt szurkolótáborával együtt) már decemberben köszöntheti a tavaszt...

A Leverkusen egypontos hátránnyal követi a Sahtyor Donyecket, de játékosai jó jelnek tekintik, hogy –Dortmundban aratott 1-0-ás sikerükkel – a Bundesligában már megerősítették második helyüket. San Sebastian-i látogatásuk előtt Rolfes azt mondta: „Nem létezik más, mint a továbbjutás.” A török légiós Ömer Toprak ehhez képest visszafogottan nyilatkozott: „A feladatot győzelemnek hívják.” Ám a nyolcaddöntőhöz a Real Sociedad elleni diadal is kevés abban az esetben, ha a Sahtyor nyerni tud a Premier Ligában nagy bajban lévő Manchester Uniteddel szemben.

Ezt Mircea Lucescu, az ukrán bajnokság listavezetőjének román edzője nem tartja elképzelhetetlennek, noha együttese még nem győzött európai kupamérkőzésen Angliában, ahol a legjobb eredménye a Tottenhammel szemben a 2008/2009-es évadban elért 1-1 volt. (Igaz, abban a kiírásban a donyeckiek el is hódították az UEFA Kupát.) A korábbi Sahtyor-játékos, a brazil Fernandinho –aki most a Manchester Cityben futballozik – mindenesetre azt üzente az MU futballistáinak: jó lesz vigyázniuk honfitársaival, Fernandóval, Douglas Costával, Alex Teixeirával, Bernarddal, Luiz Adrianóval... (A várhatóan a kispadon ülő Ilsinhót, Fredet, Taisont és a honosított horvát Eduardót már nem is említette.)

Isztambulban török–olasz párharc lesz, és a Galatasaray csak győzelemmel juthat tovább a Juventus ellenében. A vendéglátók azonban eltökélten készülnek a szenzációs zárórára, mert Torinóban 2-2-t értek el, és két korábbi BL-találkozásuk során előbb dupla döntetlent, majd 1-2-t és 2-0-t produkáltak a Juvéval szemben. Amúgy a B csoportból – elvben – az FC Koppenhága is továbbléphet, de ahhoz le kellene győznie a Real Madridot, s az még csak a minimális feltétel...

BAJNOKOK LIGÁJA

 

CSOPORTMÉRKŐZÉSEK, HATODIK FORDULÓ

KEDD

A csoport: Manchester United–Sahtyor Donyeck (tv: Digisport1, 20.15), Real Sociedad–Leverkusen. Az állás: 1. (már továbbjutott) Manchester United 11 pont, 2. Sahtyor Donyeck 8, 3. Leverkusen 7, 4. Real Sociedad 1.

B csoport: Galatasaray–Juventus (Sport1, 20), FC Köbenhavn–Real Madrid. Az állás: 1. (már továbbjutott) Real Madrid 13, 2. Juventus 6, 3. Galatasaray 4 (7-14), 4. FC Köbenhavn 4 (4-11).

C csoport: Benfica–PSG, Olimpiakosz–Anderlecht. Az állás: 1. (már továbbjutott) PSG 13, 2. Olimpiakosz 7 (7-7), 3. Benfica 7 (6-7), 4. Anderlecht 1.

D csoport: Bayern München–Manchester City (Digisport2, 20.40), Viktoria Plzen–CSZKA Moszkva. Az állás: 1. Bayern München 15, 2. Manchester City 12 (már mindkettő továbbjutott), 3. CSZKA Moszkva 3, 4. Viktoria Plzen 0.

Edzőképzés: Moyes MU-tréner labdázik
Edzőképzés: Moyes MU-tréner labdázik
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.