Jó meleg Afrika

Semmi gáz, gyenge csapat ellen nehéz fölpörögni – gondoltuk húsz perc elteltével, de a tunéziaiak csak nem akartak meghajolni.

Egyetlen góllal vezetett ekkor a magyar válogatott a szerbiai női kézilabda-világbajnokság legsimábbnak ígérkező mérkőzéseinek egyikén, és Hajdu János szakvezető cserére szánta el magát: Herr Orsolyát küldte a kapuba a labdával szinte nem találkozó Kiss Éva helyett. Ám a vérfrissítés sem használt, mert védekezésben továbbra is kritikán aluli produkciót nyújtott az együttes, a sehol sem jegyzett Dauadit képtelen volt tartani a bekksor, s ha Szucsánszki a hajrában nem szerez gólt kettős létszámhátrányban, akkor az észak-afrikaiak alighanem még kedvezőbb pozícióban vonulnak pihenőre.

Persze így is tátva maradhatott a szája annak, aki csak a szünetre kapcsolt oda a meccsre, és azt látta, hogy a nagytábla 15:15-ös félidei állást mutat. Nincs mit szépíteni a dolgon: felfoghatatlan volt, mitől hullott atomjaira a csehekkel szembeni nyitómeccsen még egészen tetszetős teljesítménnyel kirukkoló – és nyolcgólos győzelmet arató –magyarok játéka egy olyan riválissal szemben, amelyet a válogatott korábbi kapitánya, Németh András rendkívül behatárolt képességűnek minősített a tévéstúdióban.

Na, majd a második félidőben... – biztattuk magunkat a térfélcsere előtt, de az apátia az újvidéki Spens Aréna majdnem teljesen üres nézőterén éppúgy folytatódott, mint a pályán. Ráadásul, ahogy telt-múlt az idő, az első fellépésén a románoktól tízgólos vereséget szenvedő vetélytárs mind inkább kezdte elhinni, hogy lehet keresnivalója a múlt évi Eb-n bronzérmes társaság ellen, s – noha újabb hét perc elteltével 19:16-ra megléptek Tomoriék – amikor már csak kilenc perc volt hátra, azt rögzíthettük: Tunézia vezet 21:20-ra.

Hajdu kínjában megint visszahozta a gólvonal elé Kisst, akibe immár „belakadt” néhány lövés – ezzel együtt egy kommentelő a meccs után megjegyezte: „Pálinger Kati hálóingben jobb lenne, mint az utódai...” –, elöl pedig néhányan kellőképpen megijedtek ahhoz, hogy a lefújásra összejöjjön a kínkeserves kétgólos „siker” (26:24). Hogy hasonló játékkal, mi lesz a csoport két számottevő csapata, Románia és Németország ellen, abba most belegondolni sem merünk, azt viszont örömmel jelentjük, hogy most két napon át szusszanhat a társulat. Bár a hétfői rémtörténet óvatosságra inthet mindenkit, az biztos, hogy ma negyed nyolctól a sportággal csak távolról ismerkedő Ausztrália következik (tv: Sport2, 19), szerdán pedig valódi szünnapot tartanak Újvidéken.

Eredmények. C csoport (Zrenjanin): Angola–Paraguay 37:12, Spanyolország–Lengyelország 26:20, Norvégia–Argentína 37:18. D csoport (Újvidék): Magyarország–Tunézia 26:24, Németország–Csehország 37:32, Románia–Ausztrália 32:13.

Győr: Löke marad

Heidi Lökének 2015. június végéig érvényes szerződése van a Győr női kézilabdacsapatával, s nem távozik az együttestől – nyilatkozta lapunknak Kelecsényi Ernő, a klub elnöke.

A beállós hazájának egyik televíziós csatornája, a TV2 röppentette fel a hírt, amely szerint a norvég Löke hamarosan a Larvikhoz igazolhat. Gustav Gjekstad, a gárda edzője állítólag már meg is kereste Lökét, akit egy kész családi ház vár otthon, ráadásul a húgával is egy csapatban játszhatna. A jelenleg a szerbiai vb-n szereplő Löke érdemben nem felelt a norvég kollégák érdeklődésére.

Azt közölte velük: a válogatottra szeretne koncentrálni. (H. F.)

Összezárt védekezés. Görbicz (fehérben) küzd a labdáért
Összezárt védekezés. Görbicz (fehérben) küzd a labdáért
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.