Hétköznapi klasszikus

Évek óta szervezi előkarácsonynak számító teniszgáláját Taróczy Balázs. Az 1981-es párizsi viadalon és a négy évvel későbbi angliai páros tornán – a svájci Heinz Günthardt társaként – Grand Slam-bajnokká koronázott, s három vb-címet is begyűjtött legenda parádés mezőnyt toborzott mára a pesti sportarénába.

A létesítményben órák alatt átalakították a hét végén még a lovas Világ Kupának otthont adó játékteret, s hétfő este már világsztár teniszezők ismerkedtek a helyszínnel.

A klasszisoknak szükségük is volt az akklimatizálódásra, mivel nagy verseny hiányában manapság ritka vendég Budapesten a sztárteniszező. Ha a sportág magyar rajongói nem csupán tévénézőkként szeretnék élvezni a legjobbak produkcióját, utazniuk kell. A mai gálának köszönhetően ezúttal csak a Papp Lászlóról elnevezett csarnokig, ahol a résztvevők kilenc nyert gémig tartó meccseket játszanak.

A régmúlt idők stílusát ezúttal a svéd Mats Wilander és az ausztrál Pat Rafter előadásában tanulmányozhatjuk: délután négykor a nyolcvanas–kilencvenes évek meghatározó játékosai viaskodnak egymás ellen. Öt órától viszont már napjaink négy sikeres teniszezője vetélkedik a tornagyőzelemért. Előbb a francia Jo-Wilfried Tsonga és a ciprusi Marcos Baghdatisz játszik elődöntőt, majd hat órától rangos ATP-viadal fináléjának is beillő csata következik a német Tommy Haas és a 2011-es pesti gálán már nagy közönségsikert aratott francia Gael Monfils részvételével. (Az utóbbi Taróczy kérésére vállalta az újrázást, mivel a világrangsor-negyedik spanyol David Ferrer az utolsó pillanatban lemondta a részvételt.) A rendezvény zárószakaszában előbb a „nagy öregek” párosa, a Rafter, Wilander duó mérkőzik az „ifjak” egyéni elődöntőiben vesztes sztárok ellen, majd este nyolckor kezdődik a Tennis Classics döntője az elődöntőkben nyertes két játékos részvételével.

A múlt évben az ausztrál Mark Philippoussis képviselte az „öregfiúk-válogatottat”
A múlt évben az ausztrál Mark Philippoussis képviselte az „öregfiúk-válogatottat”
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.