Dunga a magyar válogatott élén?

Méltó ajánlat esetén a brazil sztár vállalná a magyar kapitányságot.

Információnk szerint egy brazil menedzseriroda megállapodott Dungával arról, hogy felveheti a kapcsolatot az MLSZ-szel a szövetségi kapitány tisztségének betöltése ügyében. 

Ez annyit tesz: megfelelő ajánlat esetén a „150-szeres” brazil válogatott labdarúgó-szakvezető elvállalná, hogy hazánk nemzeti együttesének irányítója legyen. A „150-szeres” azért szerepel idézőjelben, mert Dunga játékosként 91-szer szerepelt a „selecaóban”, míg trénerként 59 mérkőzésen irányította hazája legjobbjait.

Az, hogy ő lesz a kiválasztott Egervári Sándor, illetve Csábi József után, egyelőre persze csak lehetőség, hiszen a magyar szövetség még nem vette fel a kontaktust az ötvenéves szakemberrel, bár úgy tudjuk, az MLSZ sem tért ki a menedzserirodai megkeresés elől. Az első stáción mindenesetre Brazíliában és itthon is túljutottak az ügynökök. Hogy aztán az az összeg, amelyet a szövetség felkínál Dungának – ha egyáltalán felkínál bármit is, és nem mással kezd tárgyalásokba –, megfelel-e a középpályásként-csapatkapitányként 1994-ben világbajnok brazil hírességnek, nem tudni.

Ami biztos: nem akárki tűnt fel a magyar futball horizontján. Hogy csak brazil szövetségi kapitányi pályáját említsük – mert elképzelhető szerepkörének tekintetében ez a fontos –, Dunga 2007-ben Copa America-győzelemre, 2009-ben Konföderációs Kupa-diadalra vezette a sárga mezeseket. Igaz, a 2010-es világbajnokságon – játékosaival együtt – el kellett szenvednie, hogy Brazília válogatottja kiesett a negyeddöntőben (ugyanúgy, mint – nem az ő dirigálásával – 2006-ban).

Ezzel együtt csapata 42 győzelmet és csak hat vereséget számlált hivatali idejének négy esztendejében, a mérlege egészen kiemelkedő, 71 százalékos. Sikereit természetesen olyan futballistákkal érte el, mint Maicon, Daniel Alves, Lucio, Juan, Elano, Julio Baptista, Kaká, Ronaldinho, Luis Fabiano, Robinho, és ilyen képességű labdarúgókat Magyarországon még véletlenül sem találna.

Viszont van közös vonása Egervárival: Dunga is a hollandok elleni vereség után köszönt le.

Bár az csak 2-1-es „zakó” volt 2010-ben, a dél-afrikai Port Elizabethben...

Jó társaság: Dunga tréner Kakával pacsizik
Jó társaság: Dunga tréner Kakával pacsizik
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.