Klopp: hopp vagy kopp?

„Az első Klopp-krízis” – írják a német lapok a Dortmund–Bayern München 0-3 után, a Dortmund–Napoli mérkőzés előtt. A Borussia edzője persze azt hangoztatja: „A Bayern elleni vereséget el kell felejteni. A BL nem a Bundesliga.”

Ilyen gyorsan azért nem lehet kitörölni az emlékezetből a megrázó hármast, ám a német klub játékosainak muszáj új lapot nyitniuk ma este, mert ha nem nyernek, akkor valószínűleg kiesnek a Bajnokok Ligájából, melynek előző kiírásában német döntőt vívtak. A klubfutball királykategóriájában másodszor szereplő nápolyiak ugyan még nem győztek nemzetközi kupameccsen Németországban, de – négy vereségük mellett – háromszor döntetlent értek el, és az „iksz” most sokat segítene nekik. Igaz, ők sem nagyon vidámak: február 14. óta először kaptak ki hazai pályán (0-1 a Serie A-ban a Parmával szemben). Ráadásul nélkülözniük kell a sérült szlovák Hamsikot, a Dortmund kezdő tizenegyébe viszont valószínűleg visszatér a lengyel Piszczek, azaz már „csak” Szubotics, Hummels és Gündogan hiányzik a játékosgarnitúráját tekintve újabban veszteséges Borussiából.

Önbizalmuk azonban még a tartalékoknak is van (vagy legalábbis úgy tesznek, mintha lenne). A görög Papasztatopulosz például azt mondta a ma esti rangadóról: „Még most is rendkívül erős a keretünk.” Igaz, hozzátette: „Ezzel együtt kedden a maximumot kell nyújtanunk a győzelemhez.”

A BL-ben kilencedik alkalommal játszó, a Bundesligában a harmadik helyre visszaeső Dortmund a Weidenfeller – Piszczek, Papasztatopulosz, Friedrich vagy Durm, Grosskreutz –Blaszczykowski, Bender, Sahin, Mkitarjan, Reus – Lewandowski összetételű csapattal kísérli meg a diadal kivívását, míg a Napoli minden bizonnyal a Reina –Maggio, Britos, Raul Albiol, Armero – Callejon, Behrami, Mertens, Inler, Insigne –Higuain tizenegygyel igyekszik meghiúsítani a hárompontos hátrányban lévő vendéglátók sikerét. Az utóbbi készletből kiderül, hogy az olasz bajnokságban szintén a harmadik helyen álló együttes bizonyos fokig a Real Madrid B csapata is lehetne...

Bár az argentin Higuain nyilván azt felelné erre: aki B-t mond, mondjon inkább A-t!

BAJNOKOK LIGÁJA

CSOPORTMÉRKŐZÉSEK, ÖTÖDIK FORDULÓ

Kedd

E csoport: Steaua–Schalke, FC Basel–Chelsea. Az állás: 1. Chelsea 9 pont, 2. Schalke 6, 3. Basel 5, 4. Steaua 2.

F csoport: Arsenal–Marseille, Dortmund–Napoli (tv: Sport 1, 20). Az állás: 1. Arsenal 9 (6-3-as gólkülönbség), 2. Napoli 9 (7-6), 3. Dortmund 6, 4. Marseille 0.

G csoport: Zenit Szentpétervár–Atletico Madrid, Porto–Austria Wien. Az állás: 1. (már továbbjutott) Atletico Madrid 12, 2. Zenit 5, 3. Porto 4, 4. Austria 1.

H csoport: Celtic–Milan (Digisport 2, 20.40), Ajax–Barcelona (Digisport 1, 20.15). Az állás: 1. (már továbbjutott) Barcelona 10, 2. Milan 5, 3. Ajax 4, 4. Celtic 3.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.