Piros a zöldnek

Az már hetekkel ezelőtt kiderült, hogy a női kézilabda Bajnokok Ligájában a címvédő Győr ott lesz a legjobb nyolc csapat részvételével zajló középdöntőben, szombaton pedig az is bizonyossá vált: a kisalföldiek százszázalékos mérleggel zárják az első szakaszt, hiszen utolsó csoportmeccsükön 26:24-re legyőzték a romániai Nagybánya együttesét.

Mégis maradt „BL-kérdés” vasárnapra is, mert a másik magyar szereplő, az FTC ekkor lépett fel a Buducsnoszt Podgorica garnitúrájának vendégeként, s Elek Gábor játékosainak pontot kellett szerezniük a pokoli montenegrói arénában. Az utolsó forduló előtt már csoportgyőztes dán Midtjyllandtól oda-vissza kikaptak a zöld-fehérek, e vereségek nyomán kerültek a kiesés szélére annak ellenére is, hogy a Podgoricát a dabasi „átmeneti szállásukon” két góllal fölülmúlták.

A tegnapi vendégjátékot sem kezdték rosszul Tomoriék délszláv riválisuk ellen – a szőke bombázó mellett Zácsik első félidei produkcióját kell kiemelni –, és szűk negyedóra múltán kétgólos előnyre tettek szert (9:7). A folytatásban aztán kapust cseréltek a hazaiak, s a német Wolteringet fölváltó horvát Zderic lényegesen hatékonyabban védett, mint kolléganője. Elöl a Buducsnoszt dán légiósa, Dalby okozta a legtöbb gondot, s hiába nem szereztek gólt hét percen át a hazaiak, a nyitó játékrészt már ők zárták kedvezőbb helyzetben (15:14).

Ráadásul a térfélcsere után sokat javult a montenegróiak védekezése, miközben a másik oldalon Abramovics szinte nem fogott lövést. Ebben a szakaszban Knezevics volt a leggólerősebb podgoricai, s oroszlánrészt vállalt abban, hogy hat perccel a lefújás előtt eldőlni látszott minden (26:21). A hátralévő időben aztán nem is történt már csoda, sőt a differencia tovább nőtt: az FTC végül is súlyos, 29:21-es vereséget szenvedett, így kvartettjében csak a harmadik helyet szerezte meg, és elköszönt a BL-től.

További eredmények. Bajnokok Ligája. Férfiak, csoportmérkőzés, ötödik forduló: Celje (szlovén)–Veszprém 26:31. A magyar csapat százszázalékos.

KEK. Nők, a 16 közé jutásért, visszavágó: Veszprém–Gorodnyicsanka (fehérorosz) 31:27 (a Veszprém jutott tovább 56:54-es összesítéssel), Érd–Dalfsen (holland) 21:20 (Érd, 47:43).

EHF Kupa. Nők, a 16 közé jutásért, visszavágó: Fehérvár–Fram Reykjavík (izlandi) 36:22 (Fehérvár, 70:42), VOC Amsterdam (holland)–Vác 25:24 (Vác, 49:43).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.