Vb-pótselejtezők: Francia rémes

A jövő évi brazíliai labdarúgó-vb európai pótselejtezőinek első mérkőzései közül a portugál–svéd rangadót előzte meg a legnagyobb várakozás.

Az első félidőben mindkét csapat előtt adódtak ígéretes lehetőségek, ám valamennyi helyzet kimaradt, így gól nélküli állásnál vonultak pihenőre a felek. A térfélcsere után a vendéglátók játszottak fölényben, s a 82. percben Cristiano Ronaldo meg is szerezte a győztes gólt (1-0).

A nap meglepetését az ukránok okozták, akik Zozulja 61. percben elért góljával, valamint Jarmolenko tizenegyesével (82.) fölülmúlták a favorit franciákat (2-0), s kezdhetnek bizakodni a vb-részvételben. A görögök a magyarok selejtezőcsoportjából a playoffba jutó románokat fogadták, és 3-1-es győzelmet arattak (gól: Mitroglu, Szalpingidisz, Sziovasz, illetve Stancu). A hazai pályán szereplő Izland Skulason kiállítása miatt az 50. perctől létszámhátrányban volt a horvátokkal szemben, de a „kis csapat” így is kihúzta 0-0-lal a jóval esélyesebb vetélytárs ellen.

A visszavágókat kedden játsszák. Barátságos találkozókon: Belgium–Kolumbia 0-2, Olaszország–Németország 1-1, Dánia–Norvégia 2-1, Anglia–Chile 0-2, Oroszország–Szerbia 1-1, Lengyelország–Szlovákia 0-2, Törökország–Észak-Írország 1-0, Írország–Lettország 3-0, Észtország–Azerbajdzsán 2-1, Fehéroroszország–Albánia 0-0, Csehország–Kanada 2-0, Dél-Korea–Svájc 2-1.

Kijev: bent van az első, földön a franciák
Kijev: bent van az első, földön a franciák
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.