Zöld utak

Hazai pályán szenvedett vereséget az FTC női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek ötödik fordulójában.

A dán Midtjylland 26:25-re győzött a dabasi találkozón, s ezzel megszerezte a négyes első helyét. A budapesti együttes igen nehéz helyzetbe került, mert csupán akkor léphet tovább, ha nem kap ki a Buducsnoszt Podgorica vendégeként a záró körben. Mindennek tetejébe megsérült Zácsik Szandra, a gárda válogatott átlövője, akinek a hiányzása súlyosbítja az egyébként sem könnyű szituációt. Nincsenek efféle problémái a Győrnek, amely ezúttal a brazil klasszisok sorát felvonultató Hypo otthonában győzött.

A biztosan csoportelső kisalföldiek jól kezdték a találkozót, 4:1 után azonban az osztrák együttes is magára talált, s kiegyenlített. Ez nem zavarta meg a magyar csapatot: az első félidő végére háromgólos előnyt harcolt ki a remeklő Hornyák vezette társaság. A fordulás után magabiztosan őrizte fórját a Lökét és Amorimot nélkülöző címvédő. Egészen a hajráig. Egy perccel a meccs vége előtt egy gólra feljött ugyanis a vendéglátó társulat, s a Hypo akár az egyenlítésért is támadhatott volna, mert az utolsó győri támadásnál Görbicz lövése nem talált utat a kapuba.

Ám a kipattanó Korsóshoz került, s ennek köszönhetően a házigazdák már nem juthattak el Lunde kapujáig, így a Győr 28:27-re nyert. A KEK-ben pályára lépő Veszprém 27:25-re kikapott a fehérorosz Gorodnyicsanka elleni párharc első, idegenbeli felvonásán. Az EHF Kupában szereplő Vác 25:18-ra győzte le a vendég VOC Amszterdamot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.