Svájci számtan

A spanyolok voltak a leggyorsabbak Londonban: az ATP tenisz-világbajnokságon elsőként az tisztázódott, hogy párosban a Marrero, Verdasco kettős, egyesben pedig Nadal már a legjobb négy között van.

A szettveszteség nélküli világelső már szerda délutántól a vasárnapi elődöntőre készülődhet, s az is egyértelművé vált, hogy a világrangsor harmadik helyén jegyzett David Ferrer ezúttal sem az évzárós fedett pályás szupertornán ír történelmet. Kikapott Berdychtől is (4:6, 4:6), így két vereséggel, nyert játszma nélkül még akkor sem reménykedhet elődöntős szereplésben, ha a csoportkör zárófordulójában nyerni tud a vbújonc Wawrinka ellen. S hogy teljes legyen a spanyol kör: a páros torna első búcsúzója a címvédő Granollers, Lopez egység, két vereséggel.

A svájci gárda számára viszont csak most kezdődik a számolgatás, hiszen előfordulhat, hogy mindketten bekerülnek a legjobb négy közé, de az is megtörténhet, hogy Wawrinka mellett a hatszoros világbajnok Federer is búcsúzni kényszerül. A tavalyi finalista számára a Djokovics elleni vereség benne volt ugyan a pakliban, de azzal a kötelességgel járt, hogy csütörtökön le kellett győznie a francia Gasquet-t. Nem történt meglepetés: a favorit viszonylag könnyedén, alig 79 perc alatt oldotta meg feladatát (6:4, 6:3).

Innentől elmerülhetett a kalkulációk világában, hiszen bárhogyan alakult is lapzártánk után a Djokovics–Del Potro ütésváltás, a svájcinak nyernie kell szombaton a dél-amerikai elleni találkozón, s még az sem mindegy, milyen arányban... Zsinórban tizenkét eddigi vb-szereplése során egyetlen alkalommal (2008) fordult elő, hogy ne jutott volna túl a csoportkörön, s ne játszott volna legalább elődöntőt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.