Nem kis éji zene

Nem olyan régen még – nem kétséges – a Barcelona–Milan lett volna a Bajnokok Ligája-szerda első számú mérkőzése, de hát a hétszeres BEK- és BL-győztes milánói együttes jelenleg a tizenegyedik helyen áll a Serie A-ban...

Ellenben a Barcelona tizenegy győzelemmel, egyetlen döntetlennel és 34-7-es gólkülönbséggel vezet a spanyol bajnokságban, igaz, a San Siróban csak 1-1-et ért el a Milannal szemben, miután a hamuszürke Allegri edző pályára küldte a nála jóval fantáziagazdagabb – és eleinte brillírozó – Kaká, Robinho kettőst. Ám most a Nou Campban találkozik a két csapat, és az esélyek – diszkréten fogalmazva – nem azonosak. (Bár az első találkozó előtt sem voltak hasonlók...)

Nem úgy, mint a Dortmund és az Arsenal párharcában. Legutóbb Londonban a vendég Borussia nyert 2-1-re, ennél fogva otthon még inkább reménykedhet a diadalban, de ez azért nem olyan egyszerű. Még akkor sem, ha Jürgen Klopp, a dortmundiak edzője nem csupán a nyolcvanezer néző támogatására számít, hanem még a játékoskijáróban is bízik. „Az ugyancsak hatással lehet az angol klub játékosaira – említette. – Elvégre majdnem olyan szűk, hogy az ember úgy érzi magát benne, akár a világra jövő gyermek...” Mondott mást is. „Nem igazán ismerem ArseneWenger filozófiáját. De azt láttam Londonban, hogy az Arsenal olyan, mint egy csendes, komoly dalokat játszó zenekar. Én viszont az Eine kleine Nachtmusiknál jobban kedvelem a heavy metalt.”

Feltűnő nyilatkozatokban nincs hiány, hiszen Fredi Bobic, a Stuttgart sportigazgatója csapata 6-1-es dortmundi veresége után kijelentette: „Götze nélkül még jobb is a Borussia, mint korábban.” A Bundesliga-mérleg (kilenc győzelem, egy-egy döntetlen és vereség, 31-9-es gólkülönbség) alátámasztja a direktor szavait, bár a Dortmund e ragyogó statisztikával is csak a második helyen áll a vele legutóbb BL-döntőt játszó Bayern München mögött. (És Marco Reus azt hangoztatja: „Nem lesz mindig annyi helyzetünk, amennyi a VfB ellen volt.”) Az Arsenalt viszont egyetlen csapat sem előzi meg a Premier Ligában. A listavezető „ágyúsok” eredménysora nagyon hasonlít a Borussiáéra: nyolc győzelem, egy-egy döntetlen és vereség, 22-9-es gólkülönbség. Legutóbb a Liverpoolt győzte le 2-0-ra a középpályán Rosickyt, Özilt és Cazorlát is bevető együttes, melynek sikere után Wenger egyszersmind tűnődve és felszabadultan jegyezte meg: „Olyan világban élünk, hogy hétről hétre záporoznak felénk a kérdések, s azokra kizárólag a pályán lehet felelni. Most az volt a válaszunk: igen, az ilyen nagy mérkőzéseket is képesek vagyunk megnyerni.”

A Borussia ellen a múltkor nem ez derült ki.

De ma megint e két csapat találkozik...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.