Kifogyhatatlan Arsenal?

November első hétvégéjén az Arsenal–Liverpool összecsapás mozgatta meg leginkább a futball szigetországi rajongóinak fantáziáját.

Ráadásul, mire szombat késő délután Martin Atkinson bíró megadta a jelet a kezdésre, a Chelsea déli veresége nyomán a tabella két első helyezettje veselkedett egymásnak. Mindennek a tetejébe – az elmúlt évek sikertelenségei miatt – két győzelemre éhes gárdáról volt szó, s a látogatók csapatkapitánya, Steven Gerrard külön is bizonyítani akart, miután Sir Alex Ferguson friss önéletrajzában úgy vélte: nem tartozik a „topjátékosok” közé.

Az Arsenal kitűnő bajnoki sorozattal, de a BL-ben és a Liga Kupában a Dortmundtól, illetve a Chelseatől egymás után elszenvedett két vereséget követően vágott neki a mérkőzésnek. A végeredményben sima, 2-0-ás győzelemért alighanem főleg a két gólszerző, Santi Cazorla és az idényben remeklő Aaron Ramsey várja el az észak-londoni szurkolók háláját, ám a valóságban az igazi különbséget a középpályán mesterkurzust tartó csapatkapitány, Mikel Arteta és az egész Premiership talán legértékesebb nyáriigazolása, Mesut Özil jelentette.

Cazorla a 19. percben szerezte meg a vezetést, amikor a kapufáról visszapattanó fejesét másodszor védhetetlenül vágta Simon Mignolet hálójába. Ramsey gólja kereken negyven perccel később született, és akár a hónap találata címre is joggal formálhat igényt. A „vörösök” megbocsáthatatlanul magára hagyták a walesi válogatottat, aki helyzetét kihasználva huszonöt méterről ívelte a labdát Mignolet feje fölött a kapuba. José Mourinho, amilyen gyorsan csak lehet, kiverné a fejéből a Chelsea newcastle-i kirándulását.

A „kékek” trénere minden vívmánya ellenére egyetlen alkalommal sem győzött még a Tyne partján. A mostani, 2-0-ás vereség történetéhez tartozik, hogy az első félidőben a Newcastle sehol nem volt, a látogatók pedig nem tudták gólra váltani jelentős fölényüket. Végre ismét felvillantott valamit korábbi önmagából a Manchester United, amely a Craven Cottage-ban a 9. és 22. perc között háromszor volt eredményes Valencia, Van Persie és Rooney révén.

Nem lehet említés nélkül hagyni, hogy az 1-1-gyel végződött, szélviharos Stoke City–Southampton találkozón Asmir Begovics kapus kirúgása az első percben a házigazdák hálójában kötött ki... Az elmúlt hetek galibái után a Manchester City hétszer talált be a Norwich kapujába, de ennél a mérkőzésénél nagyobb tétje volt az Everton–Tottenham csatának, hiszen a győztes az előkelő második helyre ugrott volna a táblázaton. Csakhogy a meccs gól nélküli döntetlennel zárult...

Az élmezőny: 1. Arsenal 25 pont, 2. Chelsea 20 (16-8), 3. Liverpool 20 (17-10), 4. Tottenham 20 (9-5).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.