Micsoda tempó!

Itália, Spanyolország: Alig ért véget az előző futballbajnoki forduló, már itt a következő

Tizedik mérkőzése után is százszázalékos az olasz labdarúgó-bajnokságban az AS Roma együttese, amely csütörtök este – Borriello góljával –1-0-ra nyert a vendég Chievo ellen. Az éllovas holnap este idegenben szerepel: a Torino csapata vár rá.

Két üldözője, az azonos pontszámmal álló Napoli és Juventus ma játszik: az előbbi otthon a Catania, az utóbbi – vendégségben – a Parma együttesével találkozik.

Az élmezőny: 1. AS Roma 30 pont, 2. Napoli 25 (22-7-es gólkülönbség), 3. Juventus 25 (22-10).

A spanyol bajnokságban tegnap katalán rangadót rendeztek: a Barcelona az Espanyolt fogadta (a mérkőzés lapzárta után ért véget). A listaelső vöröskékeket szorosan követő Atletico Madrid csütörtökön 2-1-re győzött Granadában, miután két tizenegyest is rúghatott: az elsőt a La Liga mesterlövészeinek lajstromát immár tizenkét góllal vezető Diego Costa, a másodikat David Villa küldte a hálóba. Az Atletico legközelebb holnap lép pályára – a Bilbaót látja vendégül –, míg a harmadik helyen álló Real Madrid ma a pályaválasztó Rayo Vallecanóval találkozik.

Az élmezőny tizenegy forduló után: 1. Barcelona 31, 2. Atletico Madrid 30, 3. Real Madrid 25.

Az angol Premier Ligában ma az első és a harmadik rivalizál egymással: Arsenal–Liverpool rangadó lesz a londoni Emirates stadionban. A Chelsea Newcastle-ban, a Manchester United Londonban, a Fulhamnél vendégszerepel, míg a Manchester City a Norwich látogatására készül.

Az élmezőny kilenc forduló után: 1. Arsenal 22, 2. Chelsea 20 (16-6), 3. Liverpool 20 (17-8).

Sztrájkba lépnek november utolsó hétvégéjén a francia labdarúgóbajnokság első és másodosztályának klubjai, miután Francois Hollande köztársasági elnök megerősítette: kitart a kiemelt jövedelmek 75 százalékos adóterhének bevezetése mellett.

Maratoni tizenegyespárbajjal zárult Dubaiban, azU17-es világbajnokságon a mexikói–brazil negyeddöntő. A rendes játékidő 1-1-gyel ért véget, majd a ráadásban mindkét csapat valamennyi játékosa labdába rúgott: huszonkét kísérlet után 10-10 volt az állás. (Ha 4-3-nál Gabriel a hálóba talál, befejeződik a parti, de a brazil labdarúgó rontott.) Végül az első sorozatban gólt szerző Mosquito tévesztett, Diaz pedig az elődöntőbe lőtte a címvédő mexikóiakat. A másik találkozón: Svédország–Honduras 2-1. Az Argentína–Elefántcsontpart és a Nigéria–Uruguay mérkőzést ma rendezik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.