Bizonyítvány

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége keddi ülésén elfogadta Egervári Sándornak, a válogatott volt szakvezetőjének beszámolóját, egyúttal – hivatalosan – a tréner október 11-én felajánlott lemondását is.

Az MLSZ honlapján közzétett emlékeztető kitér arra, hogy a leköszönő edző 2010. augusztus 11. és 2013. október 11. között 34 mérkőzésen vezette a magyar együttest, s a mérlege 17 győzelem, 8 döntetlen, 9 vereség volt. Teljesítménye 62 százalékos; ennél az utóbbi huszonöt évben egyetlen magyar szövetségi kapitány sem teljesített jobban. Hangsúlyozza azt is: 2000 óta Egervári volt az első, akivel a negyediknél jobb helyet tudott elérni kvalifikációs csoportjában a válogatott, amely az előző Eb- és a mostani vb-selejtező végén egyaránt harmadik lett.

Az elnökség akceptálta, hogy a mester tíz olyan játékost is beépített a keretbe, aki – szintén Egervári irányításával – bronzérmet nyert 2009-ben az U20-as világbajnokságon, s azt is, hogy „egészen az idén márciusig töretlenül fejlődött, és a legtöbb mérkőzésen igazi közösségként működött a magyar válogatott”. A grémium ugyanakkor elfogadhatatlannak tartja a március óta lejátszott találkozókon tapasztaltakat. „Különösen sajnálatraméltó, hogy a csapat a selejtezősorozat kiemelkedően fontos bukaresti mérkőzésén (...) teljesítményével, de legfőképpen a vereség módjával az egész futballszerető közvélemény számára hatalmas csalódást okozott.” A 3-0-ás kudarc után felmerült a kapitány leváltása, ám az elnökség akkor úgy döntött: a hátralévő mérkőzéseken is Egervári és stábja vezényelje a csapatot. Ám utóbb egyértelművé vált, hogy „a szakember az általa elért szinten túl már nem volt képes együttesével a továbblépésre”, így az amszterdami 8-1-es vereség nyomán az MLSZ elnöke elfogadta a lemondását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.