Isztambuli matek

Pénteken valóban a matematika játszotta a főszerepet a WTA női tenisz világbajnokságán.

Mivel Li Na az isztambuli torna csoportkörének utolsó fordulójában padlóba döngölte a világrangsor második helyén álló Azarenkát (6:2, 6:1), veretlenül végzett a Fehér elnevezésű kvartett élén, s egyben érdektelenné tette a programzáró összecsapást, melyen Jankovics és a még nyeretlen Errani lépett pályára.

A korábban egy győzelmet és egy vereséget jegyző szerb a játszmák arányszáma alapján ugyanis már tudta, akkor is továbblép csoportmásodikként, ha sima vereséget szenved a talján hölgytől. Így aztán 4:6, 4:6-tal „lazított” a szombati elődöntőre: szüksége is lesz minden erejére, hiszen a világelső Serena Williams vár majd rá a fináléba jutásért rendezendő mérkőzésen.

A másik elődöntőben szintén egy makulátlan mérleget fölmutató teniszezőnő, a kínai Li Na készülhet az összecsapásra, s egyben arra is, hogy esetleges újabb győzelme nem csupán a döntőbe repíti, hanem a világrangsor harmadik helyére is, ami karriercsúcs, s ugyanakkor minden idők legjobb ázsiai helyezése az idén negyvenesztendős WTA történetében.

A wuhani versenyző 2011-ben Roland Garros-bajnok volt, az idén (és 2011-ben) eljutott az Australian Open döntőjéig, s most arra készül, hogy a vébén is legalább idáig kapaszkodjon. Szombati ellenfele a 2011-es világbajnok cseh Kvitova lesz, aki a pénteki sorsdöntő mérkőzésen több mint kétórás ki-ki csatában 6:7, 6:2, 6:3-ra verte a német Kerbert.

A vébé utolsó előtti napján egyébként a párosok is bekapcsolódnak, s az Errani, Vinci (olasz, 1.)–Makarova, Vesznyina (orosz), és Hszieh, Peng (tajvani, kínai, 2.)–Petrova, Srebotnik (orosz, szlovén) meccsen tisztázódik, melyik két duó vívja a vasárnapi aranymeccset.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.