Teli a törökmézes bödön

Megfúrták a vébé kasszáját: a csütörtök esti elszámoláskor százharmincötezer dollár, azaz 28 millió forintnak megfelelő összeg hiányzott az isztambuli trezorból. A női tenisz-vb rendezői tudják, ki vitte el a summát, mégsem futnak a pénzük után…

Nem teszik, mert legális volt a pénzkivétel, még akkor is, ha úgy gondoljuk, a tornák díjazása igencsak elrugaszkodott már a földtől. A WTA-vb első távozója, a három vereséget begyűjtő, s szett nyerésig sem jutó Agnieszka Radwanska keddtől csütörtökig alig négy órát töltött a pályán, számláját mégis mesés summával gyarapította.

Demagógdolog lenne arról értekezni, hogy a földkerekség mely szegletében vajon hány ember életét lehetne megmenteni ebből az összegből, mivel a teniszszervezet szisztematikus, átlátható és követhető rendszer szerint osztja újra a reklámokból, támogatásokból, jogdíjakból származó bevételeket. S egyébként is, a sportág legjobb nyolc teniszezőjének évzáró vébéjére eljutni komoly produkció, miként a világranglista negyedik helyén állni, s egy esztendő alatt 56 nyertes meccset vívni szintén megsüvegelendő teljesítmény. De mégis! Bocsásson meg a világ, a három vereséget mégsem kellene így honorálni… Ha már ennyire teli a (török)mézesbödön, talán többet lehetne juttatni az alapok erősítésére, a gyermek- és junior teniszre, a pályépítésekre, a klubok izmosítására, a versenyek rendezésére.

Morfondírozhatunk persze sokat, a tény azonban nem változik: a német Kerber elleni 2:6, 2:6 után Radwanska kisasszony már el is húzta a csíkot Lengyelország irányába. A többiek még maradtak. Leginkább azért, mert noha egyszerűnek tűnik, igen furmányos találmány a csoportmeccsek rendszere. Három játéknap után – a lengyel távozása mellett –még csupán annyi bizonyos, hogy a két vereséggel álló olasz Errani sem juthat tovább az elődöntőbe. A többiek számára viszont nyitva még az isztambuli aranykapu. Akkor is, ha egy amerikai hölgy igyekszik erővel eltorlaszolni a bejutást. A címvédő Serena Williams ugyanis duplázásra törekszik, s most sem ismer kegyelmet. Csütörtök este elődjét, a 2011-es világbajnok Kvitovát fogadta a trónteremben, ám meglehetősen rövid ideig tartott, s igen egyoldalúra sikeredett az audencia. Pedig sokan azt gondolták, a cseh hölgy jelenlegi formája alkalmas arra, hogy megállítsa a világelső menetelését. Nem volt az...

Az alig egyórás 6:2, 6:3-as siker a veretlen csoportelsőséget jelentette Williams számára, így pénteken akár el is merülhet a bazárvilágban. Az, hogy ki lesz az elődöntőben az ellene vélhetően szenvedő rivális, még nem tudni. A másik csoportban ugyanis hárman harcolnak a továbbjutást jelentő két helyért. A kínai Li Na csütörtökön több mint kétórás küzdelemben megadásra késztette a jól rajtoló szerb Jankovicsot (6:3, 2:6, 6:3), így a kettőből kettő elv alapján akár álmodozhat is… Ha pénteken nyer Azarenka ellen, valóban ő a csoportelső. Ha viszont a fehérorosz győz, akkor még akár az is előfordulhat, hogy az ázsiai a kvartett harmadik helyére szorul, s elpasszolja az elődöntőt. A pénteki programban Jankovics is a továbbjutásért harcol, s célba is érhet, amennyiben legyőzi a még nyeretlen Erranit. A másik csoportban pedig ki-ki meccset vív a legjobb négy közé jutásért Kvitova és Kerber.

 

 

Radwanska: kasszát fúrt...
Radwanska: kasszát fúrt...
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.