Angol, német, latin

A BL-forduló rangadója a múlt alapján a Milan–Barcelona és a Real Madrid–Juventus mérkőzés lehetne, de az olasz és a spanyol csapatok erősen „köhögtek” a múlt hét végén, és a Milan már hosszú ideje gyengélkedik. Igaz, az első számú európai klubtorna táblázatán nem látszik sem a meghűlés, sem a régóta tartó betegség, hiszen a Barcelona és a hajdanán kilencszer diadalmas Real Madrid százszázalékos, a Milan négypontos, a Juve pedig szerény két ponttal is második. Bár, ha a torinói csapat kikap holnap a Bernabeu stadionban, akkor hasonlóképpen nagy lesz a baj, akár vasárnap Firenzében, ahol a Fiorentina –0-2-ről fordítva – legalább négy évvel tette idősebbé az „Öreg Hölgyet” (4-2). A Milan pozíciója is meginoghat, amennyiben a „Barca” nyer a San Siróban, de afféle instabilitás egyelőre nem fenyeget, mint a Serie A-ban, mert az olasz bajnokságban nyolc forduló után csak nyolcadik a sokkal szebb napokat is látott (hétszeres BEK- és BL-győztes) vörös-fekete gárda...

A Barcelonának „felmentése” van a szolid pamplonai 0-0-ért, hiszen előzőleg nyolc meccset nyert meg sorozatban a La Ligában, míg a Real Madridnak az eredményért nem, csak a játékért kellene magyarázkodnia, ha a Juve-meccs előtt egyáltalán érdekelne még valakit, mi történt a Malagával szemben (2-0). Amúgy a BL-csoportjában – a Barcelonához és a Real Madridhoz hasonlóan – listavezető Atletico Madrid is „megfázott”: az Espanyol vendégeként elszenvedte első vereségét a vb-selejtezők miatt tartott bajnoki szünetet követő barcelonai találkozóján, de a pauza másutt nem ártott annyira a nagyoknak, mint Spanyolországban. Angliában például folytatta diadalmenetét a Premier Ligában és az elit torna F csoportjában egyaránt listavezető Arsenal, miként Németországban a szintén itt is, ott is éllovas –és címvédő – Bayern München. (Itáliában pedig százszázalékos maradt a Bajnokok Ligájában nem érintett AS Roma.) Az előző évadban BL-döntőt játszó, most csoport- és bajnoki második Dortmund ugyancsak győzött, úgyhogy ma a show fénypontjai egyikének ígérkezik az Arsenal–Borussia rangadó. Nem ez lesz az egyetlen angol–német párharc, hiszen a Bundesligában szeszélyes, a kontinentális vetélkedőn viszont egyelőre makulátlan Schalke – szintén ma este – a Chelsea-t fogadja. A németországi találkozók közül komoly tétje van még a holnapi műsorban szereplő Leverkusen–Sahtyor mérkőzésnek, mert ha a Bayer nem nyer, akkor további lépéshátrányba kerül donyecki vetélytársával szemben.

S hogy melyik lesz a forduló meccse? Bár tippelni képtelenség, válaszolni lehet: ha akadnak is kétségek, választék úgyszintén bőven van...

BAJNOKOK LIGÁJA

CSOPORTMÉRKŐZÉSEK, HARMADIK FORDULÓ

Ma

E csoport: Steaua–FC Basel, Schalke–Chelsea (tv: Digisport1, 20.15). Az állás: 1. Schalke 6 pont, 2. Chelsea 3 (5-2-es gólkülönbség), 3. Basel 3 (2-2), 4. Steaua 0.

F csoport: Arsenal–Dortmund (Digisport2, 20.40), Marseille–Napoli. Az állás: 1. Arsenal 6, 2. Dortmund 3 (4-2), 3. Napoli 3 (2-3), 4. Marseille 0.

G csoport: Porto–Zenit Szentpétervár, Austria Wien–Atletico Madrid. Az állás: 1. Atletico Madrid 6, 2. Porto 3, 3. Austria 1 (0-1), 4. Zenit 1 (1-3).

H csoport: Celtic–Ajax, Milan–Barcelona (Sport1, 20). Az állás: 1. Barcelona 6, 2. Milan 4, 3. Ajax 1, 4. Celtic 0.

Holnap

A csoport: Leverkusen–Sahtyor Donyeck, Manchester United–Real Sociedad (Digisport2, 20.40). Az állás: 1. Manchester United 4 (5-3), 2. Sahtyor 4 (3-1), 3. Leverkusen 3, 4. Real Sociedad 0.

B csoport: Real Madrid–Juventus (Digisport1, 20.15), Galatasaray–FC Köbenhavn. Az állás: 1. Real Madrid 6, 2. Juventus 2, 3. Köbenhavn 1 (1-5), 4. Galatasaray 1 (3-8).

C csoport: Anderlecht–PSG, Benfica–Olimpiakosz. Az állás: 1. PSG 6, 2. Olimpiakosz 3 (4-4), 3. Benfica 3 (2-3), 4. Anderlecht 0.

D csoport: CSZKA Moszkva–Manchester City (Digisport1, 17.30), Bayern München–Viktoria Plzen. Az állás: 1. Bayern 6, 2. Manchester City 3 (4-3), 3. CSZKA 3 (3-5), 4. Plzen 0.

Cristiano Ronaldo és Ibrahimovic közül az egyik luxus „pótselejt” lesz

Hétfőn elkészítették a jövő évi labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőinek (november 15. és 19.) párosítását.

A FIFA-ranglistahelyezés alapján négy együttest kiemeltek, s e kvartetthez sorsolták a másik négyet. A legrosszabbul Portugália (14.) és Svédország (25.) járt: a két gárda egymással találkozik, így egy olyan csapat mindenképpen lemarad a vb-ről, amelynek ott lenne a helye. Másképpen is lehet fogalmazni: Cristiano Ronaldo vagy Ibrahimovic nem szerepelhet a legjobbak között... Aggódhat a nemzetközi szövetség szerint szintén „pótselejt” Ribery is, mert az Ukrajna (20.)–Franciaország (21.) párharc kimenetele sem biztos. A Görögország (15.)–Románia (29.) kettős mérkőzésen a görögök esélyesebbek; még inkább az Izland (46.)–Horvátország (18.) dupla találkozón a horvátok. (Munkatársunktól)

Az első londoni „gól”: Arsene Wenger, az Arsenal edzője a hálóban
Az első londoni „gól”: Arsene Wenger, az Arsenal edzője a hálóban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.