Európa leradírozva

Az extraklasszis férficsapatok mögött ácsingózó európai együttesek között továbbra sincs valódi ellenfele a Veszprém társulatának: ezt bizonyította a bakonyiak vasárnapi, zágrábi fellépése.

Carlos Ortega játékosai „atomkézilabdával” szórakoztatták – vagy inkább keserítették el – a Croatia szurkolóit, s továbbra is hibátlan mérleggel vezetik a BL A csoportját. Már a találkozó első negyedórájában eldőlt minden, mert – főleg a tempót illetően – osztálykülönbség mutatkozott a két alakulat között. Ennek megfelelően 3:0-ra elhúzott a magyar bajnok, s bár a hazaiak 5:4-re még feljöttek, a folytatásban hiába kísérleteztek bármivel, honfitársukon, a Veszprém kapuját őrző Alilovicon a legritkább esetben tudtak kifogni.

Ráadásul a védekezésben csillagos ötöst nyújtó Nagy László támadásban is brillírozott, kreatív és rendkívül hatékony volt, így kulcsszerepet játszott abban, hogy a garnitúra 10:4-re, majd 13:5-re is meglépett. Noha a játékrész hajrájában visszavett a szuperszonikus sebességből a Veszprém, a szünetbeli 15:8-as állást rögzítve izgalommentes második fél órával kalkulálhattunk.

Nem is kellett csalatkozni, mert a térfélcserét követően majdnem minden úgy folytatódott, ahogyan a pihenőt megelőzően abbamaradt. Azért csak majdnem, mert a magyar együttes az addigi megfontolt bekkmunkát feladta, s minden erejével a gólszerzésre koncentrált. Ennek következtében Alilovic hálója gyakrabban rezdült meg, de a túloldalon vezetett mesebeli akciók nyomán a differencia nem csökkent.

Sőt: bő negyven perc múltán a Zagreb Arenában szép számban fölvonuló Veszprém-drukkerek rászámolhattak a riválisra, mivel tízgólos különbség állt a nagytáblán (24:14). Az olló aztán tovább nyílt – még a beállós, Schuch Timuzsin is föliratkozott a gólszerzők közé, amire két és fél esztendeje nem akadt példa BL-meccsen –, s 31:19-es állásnál már állva ünnepelhették a szurkolók csapatukat.

A vége kiadós verés, 33:22 lett, s bár a dunántúliak előnye három pont a csoport élén, a tegnap látottak alapján kijelenthető: ennél jelentősebb a távolság a riválisok és a Veszprém között. A következő kört csak szűk egy hónap múlva tartják, de a szlovéniai Celjében már most kezdhetnek rettegni vagy éppen tenyeret dörzsölni: november 17-én igazi nagy csapat érkezik majd vendégségbe.

Az állás négy forduló után: 1. Veszprém 8 pont, 2. Löwen 5, 3. Celje 4 (107:103), 4. Croatia Zagreb 4 (111:109), 5. Zaporozsje 3, 6. Szentpétervár 0.

Győr, FTC: sima ügy

A női BL-ben mindkét magyar szereplő fölényes győzelmet aratott. A harmadik csoportfordulóban a címvédő Győr Németországban nyert 33:25-re a Thüringer HC ellen. Az FTC a lengyel MKS Lublint fogadta, és 40:25-re múlta felül ellenfelét. Az A csoport állása: 1. Győr 6 pont, 2. Thüringer 2 (84:91), 3. Hypo 2 (74:88), 4. Baia Mare 2 (74:92). A B csoport állása: 1. Midtjylland 4 (78:65), 2. FTC 4 (90:82), 3. Podgorica 2, 4. Lublin 0.

A férfi EHF Kupában a 32 közé jutásért rendezett párharcok visszavágóit rendezték. A Csurgó Spanyolországban győzte le 28:25-re az Aragon garnitúráját, és 58:52-es összesítéssel továbbjutott. Kiesett viszont a Tatabánya, mert az idegenbeli döntetlen után hazai pályán négygólos vereséget szenvedett a svéd Lugi HF gárdájától (20:24; az összesítésben 51:47 a skandinávok javára).

Szintkülönbség: felül a veszprémi Ilics
Szintkülönbség: felül a veszprémi Ilics
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.